Foto: Publicitātes attēli
Kompānija "Lyonheart Cars", ko Lielbritānijā nodibinājusi Šveices dizaina studija "Classic Factory", publicējusi jaunus attēlus un informāciju par jauno sportisko automobili "Lyonheart K" kupejas un rodstera versijā, kas kļūšot par "īstenu britu sportisko spēkratu".

"Lyonheart K" ir mūsdienu variācija par klasiskā "Jaguar E-Type" tēmu. Automobilis tiks komplektēts ar rokām, bet tā virsbūve būs izgatavota no alumīnija. Rodstera auduma jumts būs nolaižams 12 sekundēs, turklāt šo procesu varēs veikt, braucot arī ātrumā līdz 50 km/h.

Šveiciešu radītais "īstais britu sportiskais auto" tiks aprīkots ar "Jaguar" pieclitru V8 kompresormotoru, ko pilnveidojuši "Cosworth" speciālisti. Tas attīsta 575 zirgspēku jaudu un 700 ņūtonmetru griezes momentu, kas ir attiecīgi par 65 ZS un 75 Nm vairāk nekā standartā. Dzinējs būs sajūgts ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

"Lyonheart K" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,9 sekundēs un maksimāli sasniedz 300 km/h. Vidējais degvielas patēriņu ražotājs norāda 11,9 litru apmērā uz 100 km, bet CO2 izmešu daudzumu izplūdē – 292 g/km.

Tāpat automobilim ir 20 collu riteņi, biksenona lukturi, mērinstrumentu panelis retro stilā, salona ādas un koka apdare, "Bowers & Wilkins" audio sistēma ar izbīdāmu septiņu collu ekrānu, kā arī pieslēgt dažādas multimediju ierīces ar "Bluetooth" vai USB ligzdas palīdzību.

"Lyonheart K" tiks izgatavots 250 vienību ierobežotā sērijā. Ražošana tiks uzsākta decembrī. Kupejas versijā automobilis maksās 360 tūkstošus eiro, bet rodstera – 375 tūkstoš eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!