Foto: Publicitātes foto

Itāļu autoražotājs "Alfa Romeo" prezentējis savu jaunāko veikumu – "Tonale" hibrīdu. Jaunais "Tonale" ir pavērsiena punkts autoražotāja "no nulles līdz nullei" stratēģijā.

Zīmola izstrādātā "no nulles līdz nullei" stratēģija paredz, ka līdz 2027. gadam uzņēmums būs pilnībā elektrificēts. Jaunais modelis ir pirmais elektrifcētais auto "Alfa Romeo" klāstā. Turklāt, veicot šo evolūciju tikai piecu gadu laikā, "Alfa Romeo" ir izvirzījis sev mērķi kļūt par automobiļu zīmolu, kas visātrāk sasniedzis oglekļa neitralitāti.

Jaunais "Tonale" modelis ir auto, ar kuru zīmols piesaka sevi elektrifikācijas pasaulē, vienlaikus paliekot uzticīgiem savām itāļu saknēm. Jaunā versija uzsāk jaunu posmu "Alfa Romeo" pārvērtībā, jo tā apvieno maksimālu efektivitāti un sportiskumu.

Jaunā spēkrata progresīvā hibrīda sistēma apvieno 180 ZS jaudīgo 1,3 litru turbo "MultiAir" četru cilindru dzinēju un sešu pārnesumu automātisko ātrumkārbu. Elektriskais motors parūpējas par abu asu riteņu darbību, priekšējiem un aizmugurējiem riteņiem pievadot 90 kW (122 ZS) jaudu ar 250 ņūtonmetru lielu griezes momentu.

306 voltu un 15,5 kWh akumulators nodrošina iespēju pilsētā nobraukt vairāk nekā 80 kilometrus un vairāk nekā 600 kilometrus kombinētajā režīmā, padarot "Tonale" hibrīdauto par vienu no efektīvākajiem SUV "plug-in" hibrīdiem.

Šis auto ir lielisks ilgtspējas ziņā, pateicoties jaunajam hibrīda dzinējam, kas CO2 izmešu daudzumu samazina līdz 26 kg/km. Samazinājums panākts arī attiecībā uz degvielas patēriņu, kas WLTP ciklā samazināts līdz 1,14 litriem uz 100 kilometriem. Turklāt, izmantojot integrēto 7,4 kW lādētāju, akumulatoru iespējams uzlādēt mazāk kā 2,5 stundās, tā sasniedzot maksimālu efektivitāti.

"Jaunais "Tonale" efektivitāti un ilgtspējību apvieno ar pirmšķirīgu, zīmolam raksturīgu sportiskumu. Tā kopējā 280 ZS jauda paceļ to šī segmenta augšgalā, jo ātrumu līdz 100 kilometriem stundā tas sasniedz 6,2 sekundēs. Elektriskajā režīmā tas sasniedz 135 km/h maksimālo ātrumu, bet hibrīda režīmā šis auto sasniedz 206 km/h lielu maksimālo ātrumu. Īpaši aizraujošu paātrinājuma sajūtu pastiprina auto ierīkotā "e-AWD" sistēma. 100% pieejamā elektromotora griezes momenta tūlītēja aktivizēšana liek aizmugurējai asij reaģēt tiklīdz tiek nospiests akseleratora pedālis, radot patiesi neaizmirstamu braukšanas pieredzi," pastāsta "Autobrava Motors" pārdošanas daļas vadītājs Uvis Braunfelds.

Šis auto ir aprīkots ar pārveidotu "Alfa Romeo" vēsturisko logotipu, lai īpaši izceltu zīmola elektrifikācijas procesu. Turklāt, uz kreisā aizmugurējā stikla ir pamanāms čūskas logo, ko īpaši izceļ tonētie stikli.

Jaunajam "Tonale" pieejama virkne progresīvu tehnoloģiju. Tās ietver 2. līmeņa ADAS sistēmu automatizētai braukšanai, augstas izšķirtspējas kameru, kas nodrošina 360° skatu visapkārt transportlīdzeklim, aklās zonas sensorus un aizmugurējos parkošanās sensorus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!