Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" publicējusi pirmos trīs attēlus ar jaunās paaudzes "XF" sedanu. Pilnībā jaunais modelis tiks atklāts 24. martā, bet plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts aprīlī notiekošajā Ņujorkas autoizstādē.

Par pamatu jaunajam "Jaguar XF" izmantota pagarināta alumīnija šasija "iQ[AL]", kas debitēja konceptuālajā "C-X17" apvidniekā. Gaidāms, ka, pateicoties šasijas konstrukcijai, tās masa būs par 50 līdz 100 kilogramiem mazāka nekā līdzšinējam modelim.

Vēl papildus 80 kilogramus izdošoties samazināt, izmantojot jaunās "Ingenium" saimes benzīna un dīzeļa motorus, kas debitēja markas mazākajā modelī "XE". Britu autoražotājs uzsver, ka visekonomiskākajā versijā jaunais "XF" nepatērēšot vairāk kā četrus litrus degvielas uz 100 km kombinētajā – pilsētas un šosejas – braukšanas ciklā.

Jaunais "Jaguar XF" būs pieejams arī sportiskajās modifikācijas ar trīs un piecu litru kompresormotoru. Vēlāk gaidāma arī īpaši sportiskā modifikācija, ko izgatatavos "Jaguar Land Rover" jaunā nodaļa "Special Vehicle Operations" un kas aizstās līdzšinējās "XFR" un "XFR-S" modifikācijas. Gaidāms, ka visjaudīgākajā modifikācijā "Jaguar XF" pieclitru V8 kompresormotors attīstīs ap 600 zirgspēku.

Kā redzams "Jaguar" šobrīd publicētajos attēlos, jaunais "XF" būs ieturēts markas mazākā modeļa "XE" stilā, kas debitēja pagājušā gada rudenī Parīzes autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!