Foto: Publicitātes foto

Jaunā "Renault Austral" apvidnieka izstrāde ir sasniegusi pēdējo posmu. Pirms katra jauna modeļa izlaišanas tiek veikti vairākus mēnešus ilgi un intensīvi testa transportlīdzekļu izmēģinājumi. Šīs izturības pārbaudes ļauj pārliecināties par automobiļa drošumu un atsevišķu tā komponentu ilgmūžību. Programmas ietvaros 100 šī modeļa testa auto kopumā nobrauks divus miljonus kilometru.

Jaunais "Renault" apvidnieks izmēģinājumu braucienos šķērsos Franciju, Spāniju, Vāciju un Rumāniju ar nolūku apstiprināt iepriekšējo pārbaužu rezultātus. Piedaloties 900 autovadītājiem, tuvāko mēnešu laikā pa Eiropas ceļiem kopumā plānots veikt 600 000 km, savukārt 1 400 000 km – slēgtā trasē.

Šīs pārbaudes ļaus apstiprināt veiktās izmaiņas jaunajā "CMF-CD3" platformā un vadītāja palīgsistēmās, kā arī testēt skaņas izolāciju un piekares komfortu.

Pārbaudes tiek veiktas arī spēka agregātiem. "Renault Austral" būs aprīkots tikai ar benzīna hibrīddzinēju klāstu, ko lielākoties veidos pilnīgi jaunas dzinēju opcijas: "E-Tech" jaunākās paaudzes agregāts – 1,3 litru benzīna motors ar 12V mikrohibrīda dzinēju.
Foto: Publicitātes foto

Šim dzinēju klāstam būs augsta efektivitāte, kas nodrošinās samazinātas CO2 emisijas – no 105 g CO2/km ("E-Tech" dzinējam saskaņā ar WLTP ciklu, kam vēl nepieciešama apstiprināšana) – un jaudas diapazons līdz pat 200 zirgspēkiem.

Jau rakstījām, ka "Renault Austral" markas piedāvājumā aizstās "Kadjar" modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!