Foto: Publicitātes foto

Vācu tūninga kompānija "Mansory" pavasarī prezentēja tūninga projektu "Billionaire" (miljardieris – tulk.) uz "Rolls-Royce" apvidus automobiļa "Cullinan" bāzes. Šobrīd viens no pavisam 13 izgatavotajiem šīs versijas spēkratiem ir nonācis tirdzniecībā, un tā cena ir 785 tūkstoši eiro. Tāpat publicētas jaunas fotogrāfijas ar šo spēkratu.

Lai arī "Rolls-Royce Cullinan" jau tā ir visdārgākais sērijveida apvidus automobilis, kādu vien var nopirkt, patiesībā "Mansory" tūninga versijas nosaukums "Billionaire" ir nevis izredzētās mērķauditorijas pasvītrošanai, bet šī ir luksusa apģērbu marka, ar kuru sadarbībā "Rolls-Royce" apvidnieka tūnings ir izstrādāts.

"Billionaire" zīmola logotips ir izšūts uz sēdekļu pagalvjiem, kā arī durvju paneļiem. Interjera apdarē ir izmantota arī krokodila āda, kamēr pārējais salons ir pāršūts ar baltu ādu.

Tāpat "Rolls-Royce Cullinan" apvidniekam "Mansory" ir izgatavojis agresīvā veidola virsbūves aerodinamisko komplektu, kas izgatavots no oglekļa šķiedras. Tas padarījis plašākas riteņu arkas un ietver aizmugurējo difuzoru, kurā integrētas četras izplūdes sistēmas izejas. Automobilis aprīkots ar 24 collu "Mansory" riteņu diskiem un 295/30 izmēra riepām.

Pasaulē visdārgākā apvidus automobiļa 6,75 litru V12 turbomotora jaudu "Mansory" palielinājis par 40 zirgspēkiem un tagad tas attīsta 611 ZS, bet griezes moments palielināts par 100 ņūtonmetriem un sasniedz 950 Nm. No vietas līdz 100 km/h masīvais apvidnieks paātrinās piecās sekundēs un maksimāli sasniedz 280 km/h.

Atgādinām, ka standarta "Rolls-Royce Cullinan" maksā no 338 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!