Foto: Publicitātes foto

Britu luksusa automobiļu ražotājs "Rolls-Royce" savam "Ghost" limuzīnam izstrādājis ekskluzīvu "Zenith" modifikāciju, kas tiks izgatavota 50 vienību ierobežotā sērijā un kurā vairāki elementi aizgūti no "200EX" koncepta auto, kas pirms 10 gadiem tika prezentēts kā "Ghost" prototips.

"Rolls-Royce Ghost" ir tirdzniecībā visveiksmīgākais šīs markas modelis, kas piesaistījis šai markai gados jaunākus klientus, un šobrīd "Rolls-Royce" automobiļu īpašnieku vidējais vecums ir 43 gadi.

Katra "Rolls-Royce" vizītkarte ir Ekstāzes gars jeb figūra, kas rotā tā motora pārsegu. "Zenith" versijā šīs figūras pamatnē ir iegravēts "Ghost Zenith Edition" nosaukums.

"Zenith" versijā automobilim ir izgaismotas durvju kabatiņas, unikālas tekstūras dekoratīvā koka un oglekļa šķiedras apdare, savukārt aizmugurējie sēdekļi ir pāršūti 1907. gada "40/50 HP" jeb "Silver Ghost" modeļa stilā.

Griestos šim spēkratam ir iebūvētas 1340 gaismas diodes, radot zvaigžņotu debesu iespaidu – laiku pa laikam ar diodēm tiek radīts gaismas efekts, it kā lidotu meteors. Kā norāda autoražotājs, šādas sistēmas pielāgošanai inženieri velta 20 stundas darba.

"Rolls-Royce Ghost Zenith" tiek komplektēts ar tādu pašu motoru, kā standarta modelis. Tādējādi arī šie 50 ekskluzīvie limuzīni iegūs 570 ZS jaudīgo 6,6-litru V12 benzīna turbomotoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!