Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" sniegusi pirmo oficiālo informāciju par jaunās, nu jau trešās paaudzes modeļu flagmani "Superb", kā arī publicējusi dažus attēlus, kuros gan jaunā automobiļa dizains ir daļēji maskēts.

Jaunais "Škoda Superb" pilnībā tiks atklāts 2015. gada februārī Prāgā, bet plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts drīz pēc tam martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Trešās paaudzes "Škoda Superb" būs izgatavots uz "Volkswagen" koncerna modulārās platformas "MQB", kas debitēja "VW Golf" hečbeka pamatā.

Jaunais "Superb" būs par 20 milimetriem garāks un par 50 mm platāks nekā priekštecis, bet tā riteņu garenbāze būs par 80 mm lielāka. Tāpat pieaugs arī bagāžas nodalījuma tilpums: tas sasniegs 625 litrus, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – 1760 l. Pateicoties modernajām tehnoloģijām, automobilis būs par 75 vieglāks nekā līdzšinējais un svērs 1,4 tonnas.

"Škoda Superb" būs aprīkots ar 125 zirgspēku jaudīgu 1,4 litru turbopūtes benzīna motoru, kuram vienmērīgas slodzes gadījumā tiks atslēgta puse cilindru. Vēl šim modelim tiks piedāvāts divu litru agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 220 vai 280 ZS. Bāzes versijā "Škoda Superb" iegūs 110 ZS jaudīgu četrcilindru benzīna dzinēju, bet dīzeļmotori atkarībā no versijas būs ar 120 līdz 190 ZS jaudu. Tāpat šim modelim būs modifikācija ar pilnpiedziņu.

Kā "Škoda" oficiālo informāciju papildina vācu "AutoBild", tad jaunajam "Superb" par pusotru tūkstoti eiro varēs pasūtināt adaptīvo balstiekārtu. Turklāt modelim nebūšot pieejami V6 motori un bagāžnieka vāks ar atsevišķi atveramām sekcijām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!