Foto: Publicitātes foto

"Subaru" pašlaik notiekošajā Ņujorkas autoizstādē prezentējis pirmo hibrīda automobili markas vēsturē. Hibrīda modifikāciju ieguvis "Subaru XV" apvidus automobilis, kas nosaukumā ieguvis arī piebildi "Crosstrek Hybrid". Kaut arī "Subaru" neatklāj tā degvielas patēriņu, ražotājs apgalvo, ka šis būs visekonomiskākais pilnpiedziņas hibrīds ASV tirgū.

"Subaru XV Crosstrek Hybrid" hibrīda spēka agregāts apvieno divlitru benzīna dzinēju, kas modeļa standarta versijā attīsta 150 zirgspēku jaudu, elektromotoru ar 13,6 ZS, niķeļa metālhidrīda akumulatoru komplektu, kas atrodas virsbūves aizmugurējā daļā, kā arī variatora transmisiju.

"Subaru" atklāj, ka hibrīda modifikācijas izstrādē inženieriem bija jāpārbūvē "XV" modeļa šasija. Tas darīts, lai automobilis spētu izturēt palielināto masu, kā arī uzlabotu vadāmību un gaitas īpašības. Salīdzinājumā ar standarta versiju hibrīdam ir uzlabota arī salona skaņas izolācija.

"Subaru XV Crosstrek Hybrid" ir par 136 kilogramiem smagāks nekā šī modeļa versija ar benzīna dzinēju. Automobiļa klīrenss palicis tāds pats kā līdz šim – 22 centimetri.

Jau standartā hibrīds aprīkots ar dzinēja "Start&Stop" sistēmu un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!