Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Aston Martin" prezentējusi atjaunināto "V12 Vantage" kupeju, kas ieguvusi "S" piebildi modeļa nosaukumā. Šis jaunums kļuvis par visātrāko sērijveida automobili markas vēsturē, spējot paātrināties līdz 330 km/h. Atrāks ir vienīgi ekskluzīvais superauto "One-77", tomēr tas izgatavots skaitā ierobežotā sērijā.

"Aston Martin V12 Vantage S" aprīkots ar modernizētu sešlitru V12 dzinēju, kas no priekšteča būtībā atšķiras ar "Bosch" elektronisko vadību. Motors attīsta 573 zirgspēku jaudu (iepriekš 517 ZS) un 620 ņūtonmetru griezes momentu. Transmisija – septiņpakāpju robotizētaā "Graziano", kas aizstāj līdzšinējo sešpakāpju manuālo.

Automobiļa paātrinājumu līdz 100 km/h "Aston Martin" pagaidām neatklāj, tomēr gaidāms, ka tas būs mazāks par četrām sekundēm. Atgādinām, ka līdzšinējais "V12 Vantage" 100 km/h sasniedza 4,2 sekundēs.

"Aston Martin V12 Vantage S" sver 1665 kilogramus, kas ir par 15 kg mazāk nekā priekštecim. Jāatzīmē, ka jaunā pārnesumkārba ir par 25 kg vieglāka nekā iepriekšējā, tomēr 10 kg spēkrats ieguvis klāt citos mezglos.

Jaunais modelis ir pirmais "Vantage" saimes automobilis, kas ieguvis adaptīvo balstiekārtu ar trim darbības režīmiem – "Normal", "Sport" un "Track" –, kā arī "Servotronic" stūres sistēmu ar mainīgu pārnesuma attiecību.

Tāpat automobilis ieguvis daudz kompaktāku, vieglāku un skanīgāku izplūdes sistēmu, keramiskās "Brembo" bremzes (tādas pašas kā "One-77" superauto), braukšanas stabilizācijas elektronisko sistēmu ar diviem darbības režīmiem (to var arī atslēgt pilnībā) un jauna dizaina 19 collu riteņu diskus.

Tirdzniecībā "Aston Martin V12 Vantage S" nonāks gada beigās un maksās aptuveni 136 tūkstošus sterliņu mārciņas (112 tūkstoši latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!