Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) izstrādājusi visjaudīgāko "Golf" modeļa priekšpiedziņas versiju "GTI Clubsport". Plašākai sabiedrībai jaunais automobilis tiks parādīts drīzumā notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

"VW Golf GTI Clubsport" aprīkots ar divlitru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 265 zirgspēku jaudu – tas ir par 35 ZS vairāk nekā šim motoram standarta "Golf GTI" versijā. Turklāt šis motors "overboost" režīmā, kas tiek aktivizēts, strauji nospiežot akseleratora pedāli, uz 10 sekundēm ļaus dzinēja jaudu palielināt līdz vairāk nekā 290 ZS.

Atkarībā no klienta vēlmes "Clubsport" modifikācijā spēka agregāts sajūdzams vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai tāda paša pārnesumu skaita sekvenciālo "DSG" transmisiju. No vietas līdz 100 km/h šis sportiskais hečbeks paātrināsies 5,9 sekundēs (ar manuālo pārnesumkārbu – sešās sekundēs), kas ir par 0,5 s ātrāk nekā 230 ZS jaudīgajā "Golf GTI Performance" versijā. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Neskaitot jaudīgāku motoru, "Clubsport" no standarta "GTI" atšķiras vēl ar oriģināla dizaina virsbūves aerodinamisko komplektu, kā arī citāda dizaina 18 vai 19 collu riteņu diskiem. Uz hečbeka sāniem ir melna līnija, līdzīgi kā oriģinālajam 1976. gada "Golf GTI". Tāpat tam ir tonēti aizmugurējie diožu lukturi un hromēti izpūtēja uzgaļi. Savukārt sēdekļi ir pārvilkti ar alkantaru.

"VW Golf GTI Clubsport", kas tapis par godu "Golf GTI" modifikācijas 40 gadu jubilejai, tirdzniecībā nonāks 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!