Foto: Publicitātes foto

"Volvo Cars" prezentējis "S90" sedana un "V90" universāļa atjauninātas versijas. Jaunumu vidū – uzlabots ārējais dizains un pilnībā jauna "Bowers & Wilkins" audiosistēma.

Plašu portfolio uzlabojumu ietvaros "Volvo" 48 voltu "Mild Hybrid" (daļējā hibrīda) spēka piedziņas izvēles iespējas tagad ir pieejamas ikvienam "Volvo" modelim, vēl vairāk nostiprinot uzņēmuma elektrificēto piedāvājumu.

Ārējā dizaina jomā "Volvo" dizaineri ieviesuši vairākus uzlabojumus gan "S90" un "V90" priekšgalā, gan aizmugurē, tostarp jaunus miglas lukturus, jaunu spoilera dizainu un jaunu, zemāku priekšējo bamperi.

"V90" modelim visizteiksmīgākais jauninājums ir pilnībā jauns aizmugures lukturu dizains, tostarp pilnībā ar LED aprīkoti raksturīgie lukturi un sekvenciāls pagriezienu virzienrādītājs. Jaunu ārējā dizaina krāsu piedāvājums un riteņu disku izvēle vēl vairāk uzlabo personalizācijas iespējas.

Salonā uzlabotā "Bowers & Wilkins" audiosistēma nodrošina vēl labāku skaņas baudījumu automobilī, pateicoties tādām jaunām funkcijām kā uzlabots pastiprinātājs, automātiska automobiļa trokšņa slāpēšana un jauns uzstādījums, kas atveido džeza kluba skanējumu.

Vēl viena jauna funkcija salonā ir "Advanced Air Cleaner" ar PM 2.5 daļiņu sensoru. Šī funkcija, kas sākotnēji tika izstrādāta Ķīnas tirgum un tagad ieviesta globālā mērogā, ļauj autovadītājiem monitorēt salona gaisa kvalitāti ar centrālā ekrāna palīdzību. Ja nepieciešams, "Advanced Air Cleaner" var atbrīvot salona gaisu no gandrīz visām sīkajām daļiņām dažu minūšu laikā.

Gan jaunā "Bowers & Wilkins" audiosistēma, gan "Advanced Air Cleaner" tehnoloģija tagad ir pieejamas visiem 90. un 60. sērijas modeļiem uz "Scalable Product Architecture" (SPA) platformas bāzes.

Visi 90. un 60. sērijas modeļi tagad ir aprīkoti arī ar diviem USB-C uzlādes punktiem aizmugurē, 12 voltu kontaktligzdas vietā. Bezvadu uzlādes funkcionalitāte viedtālruņiem, kas pirmoreiz tika ieviesta "XC40" kompaktajam SUV, tagad ir pieejama arī vairākumam 90. un 60. sērijas variantu.

Salona materiālu jomā – individuāli izgatavota vilnas auduma sēdekļi, kas pagājušajā gadā tika ieviesti "XC90" modelim, tagad ir pieejami arī visiem 90. un 60. sērijas modeļiem, turklāt augstākajiem apdares līmeņiem ir pieejama arī ādu nesaturošas salona apdares izvēles iespēja.

Pagājušajā gadā "XC90" un "XC60" apvidniekiem ieviestā "Mild Hybrid" tehnoloģija tagad ir pieejama visiem pārējiem 90. un 60. sērijas automobiļiem, kā arī "XC40". "Mild Hybrid" spēka piedziņas izvēles iespējas "V90 Cross Country" modeļiem ir pirmie elektrificētie varianti "Cross Country" sērijas vēsturē.

Daļējā hibrīda sistēma nodrošina autovadītājiem līdz pat 15 procentu degvielas ietaupījumu, sola autoražotājs, un izmešu samazinājumu reālās dzīves braukšanas apstākļos. Elektromehāniskās bremzēšanas jeb "brake-by-wire" sistēma sadarbojas ar enerģijas atgūšanas sistēmu un samazina degvielas patēriņu. Arī izmešu apjoms tiek samazināts, atgūstot kinētisko enerģiju bremzēšanas laikā.

Līdztekus "Recharge" automobiļiem – uzlādējamiem hibrīdiem un elektromobiļiem – tagad elektrificēts "Volvo" modelis tiek piedāvāts ikvienā versijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!