Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" apvidnieku piedāvājumu papildinājis jauns modelis – kompaktais "Nivus", kas izstrādāts speciāli Dienvidamerikas tirgum, bet pārējā pasaulē gaidāms tikai 2021. gadā.

"VW Nivus" izstrādāts uz kopīgas platformas ar "Polo" un "T-Cross" modeli – šī vienkāršotā "MQB-A0" platforma neparedz pilnpiedziņas iespēju. Pēc virsbūves gabarītiem, "Nivus" ir līdzīgs "Kia XCeed" modelim. Savukārt VW jaunā apvidnieka klīrenss ir tikai par 10 milimetriem augstāks nekā "Polo" hečbekam.

Jaunā VW apvidnieka interjerā ir "Volkswagen Play" multimediju sistēma ar 10 collu skārienjutīgo ekrānu – tā izstrādāta speciāli Brazīlijas tirgum. Tāpat pieejams arī 10 collu ekrāns mērinstrumentu panelī.

Standartā "VW Nivus" ir aprīkots ar disku bremzēm, elektronisko diferenciāļa bloķētāja imitējošo sistēmu XDS un sešiem drošības spilveniem. Par papildu samaksu pieejama adaptīvā kruīza kontrole, ekstrēmās bremzēšanas asistents, kā arī atpakaļskata videokamera un diožu lukturi.

"VW Nivus" aprīkots ar 128 zirgspēku jaudīgu trīscilindru turbomotoru "1.0 TSI", kas spējīgs darboties ne tikai ar benzīnu, bet arī etanolu. Pārnesumkārba šim modelim tiek piedāvāta tikai viena veida – sešpakāpju automātiskā.

Tirdzniecībā Dienvidamerikā "VW Nivus" nonāks jau tuvāko nedēļu laikā, tomēr Eiropas tirgū šis kompaktais apvidnieks nav gaidāms ātrāk par 2021. gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!