Foto: Publicitātes foto

Pilnīgi jauns, rallija iedvesmots sportiskais automobilis "Toyota GR Yaris" debitēs nākamā mēneša Tokijas autoizstādē Japānā.

"GR Yaris" ietver progresīvas tehnoloģijas, zināšanas un pieredzi, kas iegūta no "Toyota" titulētās dalības rallija pasaules čempionātā (WRC), kur tā sacenšas zem "Toyota Gazoo Racing" (TGR) karoga.

"GR Yaris" būs otrais sporta automobilis, ko TGR laidīs klajā pasaulē pēc leģendārās "Toyota GR Supra" atgriešanās pagājušajā gadā.

"GR Yaris" pēdējais attīstības posms ir noslēdzies, un radītā prototipa spēju robežas nesen pārbaudīja TGR galvenais pilots ar segvārdu "Morizo", proti, "Toyota" prezidents Akio Tojoda.

Ar TGR dalību autosportā "Toyota" vēlas radīt arvien labākus automobiļus un paplašināt tās aizrautīgo fanu atbalstu, piedaloties vairākās prasīgās sacīkstēs dažādās kategorijās uz ceļiem visā pasaulē.

2017. gadā "Toyota" atgriezās FIA rallija pasaules čempionātā ar "Yaris World Rally Car", iegūstot piecas uzvaras un ražotāja pasaules čempiona titulu 2018. gadā, kam sekoja pilota un stūrmaņa tituli šogad.

TGR ir guvusi turpmākus panākumus autosportā izturības pasaules čempionātā ar "Toyota TS050" hibrīda sacīkšu automobiļiem, iegūstot ražotāja un pilota pasaules čempiona titulu 2014. un 2018.–2019. gadā. Toyota ir vadībā abās sacīkstēs arī 2019.–2020. gadā.

Šī gada sākumā TGR pilots, Kataras čempions Nasers Al Atija ar "Toyota Hilux" nodrošināja "Toyota" pirmo tiešo uzvaru slavenajā Dakaras rallijā.

Plašāka informācija par "Toyota GR Yaris" tiks sniegta tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!