Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 12.posma - Beļģijas "Grand Prix" - trešajos brīvajos treniņbraucienos sestdien ātrākais bija divkārtējais pasaules čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis spānis Fernando Alonso ("Ferrari").

Alonso apli veica minūtē un 48,542 sekundēs, par 0,141 sekundi apsteidzot otro vietu ieņēmušo "Lotus" komandas somu pilotu Kimi Raikonenu.

Atšķirībā no piektdienas, kad pirmie divi brīvie treniņbraucienu notika ļoti lietainos apstākļos, sestdien laika apstākļi bija krietni uzlabojušies un spīdēja saule.

Tikmēr trešajā vietā trešajos brīvajos treniņbraucienos ierindojās meksikānis Serhio Peress ("Sauber"), ceturtais ātrākais bija viņa komandas biedrs Kamui Kobajaši no Japānas, piekto pozīciju ieņēma brits Džensons Batons ("McLaren-Mercedes"), bet labāko sešinieku noslēdza otrs "Ferrari" vienības braucējs Felipe Masa no Brazīlijas.

Savukārt pēdējo divu gadu pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas šoreiz ieņēma devīto vietu.

Sestdien tiks aizvadīta arī kvalifikācija, bet sacīkstes sāksies svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem līderpozīcijā atrodas Alonso, kurš iekrājis 164 punktus, bet otro vietu ar 124 punktiem ieņem "Red Bull" komandas austrāliešu braucējs Marks Vēbers. Trešajā pozīcijā ar 122 punktiem atrodas Fetels, bet ceturto vietu ar 117 punktiem ieņem brits Lūiss Hamiltons ("McLaren-Mercedes"), kuram vienu punktu zaudē Raikonens.

Konstruktoru kausā stabilā līderpozīcijā ar 246 punktiem atrodas "Red Bull" vienība, kurai 53 punktus zaudē "McLaren-Mercedes". Vēl par punktu atpaliek "Lotus", bet "Ferrari" ar 189 punktiem ieņem ceturto vietu.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!