Lielāka skaidrība, vai Baltijas valstīs notiks pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, varētu būt aprīlī, pastāstīja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš.

"Gaidām Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) paziņojumu, vai viņi virzīsies vai arī nevirzīsies uz maratonposmiem," pastāstīja Krastiņš. "Ja viņi nolems to darīt, tad esam "uz kuģa", ja nē, tad pagaidām nekādas izmaiņas nenotiks, jo Latvijai vienai orgamnizēt [WRC] posmu ir nereāli."

"Nesen notika FIA Ģenerālā asambleja un pagaidām vēl ir neskaidrība daudzos jautājumos," stāstīja Krastiņš. "Lai šādu posmu rīkotu, viņiem ir diezgan pamatīgi jāmaina noteikumi, tāpēc mēs pagaidām varam tikai gaidīt, tomēr kādām ziņām vajadzētu būt aprīlī."

Kā ziņots, pirmās ziņas par iespējamo WRC posma rīkošanu Baltijā un Polijā izskanēja janvārī, kad Rīgā notika sanāksme, kurā piedalījās FIA Rallija komisijas vadītājs Jarmo Mahonens, WRC rīkotāju "North Sport One" pārstāvji, kā arī Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas rallija dzīves vadītāji.

FIA nākotnes plānos ir WRC sacensību formāta maiņa, ko atbalsta arī FIA prezidents Žans Tods, un potenciālais Baltijas posms būtu šā jaunā formāta izmēģinājuma sacensības.

Tods, kurš pats agrāk bijis rallija braucējs, vēlas atgriezties pie kādreizējā formāta, kad rallija sacensības bija daudz garākas.

Rallija distancē būtu iekļauta Polija, Lietuva, Latvija un Igaunija ar ātrumposmiem katrā valstī, un to kopējais garums divreiz pārsniegtu pašreiz pasaules čempionātā izmantotos 300 kilometrus. Taču rallija kopējā distance palielinātos proporcionāli mazāk. Salīdzinājumam šāgada pirmā WRC posma - Zviedrijas rallija - kopējā distance būs vairāk kā 2000 kilometru, bet Baltijas rallijam tā būtu 2500 kilometri.

Šomēnes Krievijas mediji ziņoja, ka sacensību lobēšanā iesaistījies arī Krievijas miljardieris Vladimirs Antonovs, kurš bieži apmeklē Latviju.

Antonovs šogad veicis nopietnas investīcijas WRC čempionātā, bet viņa vadītā kompānija ir atbildīga par WRC reklāmas kampaņām. Kā atzina Krastiņš, pēc publiski pieejamās informācijas Antonova stratēģija ir tāda pat kā pārējiem - vēlme padarīt sacensības interesantākas un aizraujošākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!