Foto: ReinisNitiss.com

Ne pārāk veiksmīgi kārtējās pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta ("WorldRX" un "EuroRX") sacensības Vācijā svētdien noslēdzās Latvijas sportistiem Reinim Nitišam ("Olsbergs MSE") un Jānim Baumanim ("SET Promotions") - Reinis pēc avārijas pusfinālā sacensības turpināt nespēja, bet Jānis ar konkurentu "palīdzību" pazaudēja uzvaru savā finālbraucienā, tomēr ir saglabājis līderpozīciju čempionāta kopvērtējumā.

"WorldRX" "Supercar" klasē jēkabpilietis Reinis Nitišs pēc četru kvalifikācijas kārtu veikšanas ierindojās trešajā vietā un iekļuva pusfinālā. To Nitišs uzsāka no otrās starta vietas, tomēr uzreiz pēc starta tika iesaistīts sadursmē ar vairākiem braucējiem. Diemžēl, automašīnas defekti pēc sadursmes bija pietiekami nozīmīgi, un jēkabpilietis bija spiests izstāties.

No Vācijas Reinis Nitišs aizbrauc ar izcīnītiem 16 punktiem – 14 par trešo vietu pēc četrām kvalifikācijas kārtām un divus par piekto vietu pusfinālā. Piecos pasaules čempionāta posmos Reinis iekrājis 77 punktus un "WorldRX" kopvērtējumā ar francūzi Denī Žannī, kurš uzvarēja Vācijas posmā, ierindojas dalītā 5. vietā. Čempionāta līderpozīcijā ar 138 punktiem izvirzījies 2014. gada čempions Peters Solbergs.

Jānis Baumanis Eiropas čempionāta "Super1600" klasē svētdien vispirms uzvarēja pusfinālā; arī finālbraucienā izdevās labs sākums un pēc diviem apļiem Latvijas sportistam jau bija izdevies panākt pirmajā pozīcijā braucošo zviedru Ulriku Linnemanu. Pēc "džokera" apļa otrā vieta tika saglabāta, taču ungārs Kristians Sābo līkumā izraisīja sadursmi, ietriecoties Baumaņa automašīnā. Rezultātā tika bojāta Jāņa automašīnas piekare un zaudētas cerības uz augstu vietu, tomēr līdz finišam Baumanim izdevās nokļūt un finišēt priekšpēdējā, piektajā vietā.

"EuroRX" kopvērtējumā Jānis Baumanis joprojām saglabā līderpozīciju, par deviņiem punktiem apsteidzot savu komandas biedri Timuru Šigabutdinovu, kurš Vācijā palika otrais aiz Linnemana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!