Foto: Publicitātes foto
Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) sestdien nolēmusi pilnībā atcelt rudenī plānoto Eiropas Nāciju kausu kvadraciklu un blakusvāģu klasēs, vēstīts organizācijas mājaslapā.

Eiropas Nāciju kauss abās klasēs bija plānots 3. un 4. oktobrī Nīderlandes pilsētā Varseveldē.

FIM Eiropas pārstāvji un Nīderlandes Motosporta federācija (KNMV) par šādu lēmumu vienojās, jo aizvien nav skaidrs, vai ceļošanas ierobežojumu dēļ visi sportisti spētu ierasties Nīderlandē.

Eiropas Nāciju kauss blakusvāģiem jau noris kopš 2000. gada, bet kopš 2009. gada sacensību programmā iekļauta arī kvadraciklu klase. Šogad sacensības dalību bija paredzējis liels skaits sportistu no vairākiem pasaules kontinentiem.

Sacensību organizatori cer, ka Nīderlande Eiropas Nāciju kausu varēs uzņemt 2022. gadā, bet nākamgad tā norise ieplānota Francijā.

Eiropas Nāciju kauss kvadracikliem un blakusvāģiem iepriekš gana veiksmīgs bijis Latvijas sportistiem. Pērn brāļu Jāņa un Pētera Jegorovu ekipāža, Māra Rupeika un Kaspara Liepiņa duets, kā arī Jāņa Daidera un igauņa Talnela Koiva tandēms blakusvāģu klasē izcīnīja piekto vietu.

Uzvaru svinēja Nīderlandes izlase, kuras sastāvā Etjēna Baksa ekipāžā strādāja Kaspars Stupelis, otro vietu ieguva Igaunija, kuras rindās kopā ar Kertu Variku startēja latviešu kantētājs Lauris Daiders.

Aizpērn Latvija izcīnīja trešo vietu, bet vēl gadu iepriekš Latvijai savas komandas nebija. 2018. gadā sarkanbaltsarkano karogu pārstāvēja Didzis Gorbenko/Koivs, brāļi Jānis un Lauris Daideri, kā arī Rupeiks/Liepiņš. Par čempionu Nīderlandes komandas sastāvā kļuva Stupelis.

Latvijas izlase Nāciju kausā motokrosā ar blakusvāģiem no 2004. līdz 2012 .gadam allaž stājās uz goda pjedestāla, gūstot uzvaras 2005. un 2007. gadā, izcīnot piecas otrās un divas trešās vietas. 2013. gadā sacensības tika atceltas pēc tam, kad bojā gāja angļu kvadriciklu sportists, turklāt Rupeiks guva dzīvību apdraudošas traumas, savukārt pēc tam nākamajos divos gados Latvija sacensībās nebija pārstāvēta, atgriežoties 2016. gadā ar piekto vietu.

Turpat Vācijā norisinājās arī Nāciju kauss kvadracikliem, kurā Latvija izcīnīja piekto vietu. Latvijas komandas sastāvā bija Matīss Palēvics, Eiropas eksčempions Edgars Meņģelis un Valērijs Kuzmins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!