Ar Džensona Batona uzvaru ir noslēdzies pirmais čempionāta posms Austrālijā Melburnas trasē. Otrais finišēja pērnā gada čempions Sebastians Fetels, savukārt pole ieguvējs Luiss Hamiltons bija spiests samierināties tikai ar trešo pozīciju.

Sacīkstes startā "McLaren" piloti saglabāja pirmās divas pozīcijas, tomēr Luiss Hamiltons zaudēja savas pole priekšrocības un vadībā izvirzījās Džensons Batons. Turklāt līdz pirmajai riepu maiņai Batons iekrāja 5 sekunžu pārsvaru pār komandas biedru un vēl gandrīz 10 sekunžu pārsvaru pār nākamo tuvāko sekotāju Sebastianu Fetelu.

Labs sacīkstes sākums padevās arī "Mercedes" pilotiem Mihaelam Šūmaheram, kurš startā pacēlās uz trešo vietu, un Niko Rosbergam, kurš izvirzījās ceturtajā vietā. Tostarp Romēns Grožāns startā zaudēja vairākas pozīcijas un vēlāk izstājās pēc sadursmes ar Pastoru Maldonādo. Vēlāk arī Šūmaheram nācās izstāties pārnesumu kārbas defekta dēļ.


Lieliski starti izdevās arī Serhio Peresam, kurš no pēdējās pozīcijas spēja iekļūt pirmajā desmitniekā, Pastotam Maldonādo, kurš arī iespraucās starp ātrākajiem desmit braucējiem, un Fernando Alonso, kurš pēc neveiksmīgas kvalifikācijas jau startā spēja atgūt zaudēto.

Tostarp Sebastians Fetels apliecināja, ka ir arī lielisks apdzīšanu meistars, pacēlās uz trešo vietu un pēc pirmajiem boksu apmeklējumiem jau sāka apdraudēt "McLaren" pilotu pārsvaru. Pilnībā šis pārsvars pazuda brīdī, kad trasē devās drošības mašīna Vitālija Petrova formulas dēļ, kas bija palikusi starta finiša taisnes beigās. Kamēr Batons precīzi izvēlēta laika dēļ boksu apmeklējumam, saglabāja savu līderpozīciju, Fetels spēja apsteigt Hamiltonu, kurš tādejādi atkrita uz trešo vietu.

Līdz pat sacīkstes izskaiņai situācija vadībā bija nemainīga: Batons, Fetels, Hamiltons un Vēbers. Savukārt aiz "McLaren" un "Red Bull" pilotiem ierindojās Fernando Alonso, kurš spēja lēnākās "Ferrari" formulas izspiest maksimumu, kamēr viņa komandas biedrs Felipe Masa sacīkstes laikā balansēja uz pirmā desmita robežas un galarezultātā izstājās pēc sadursmes ar tautieti Bruno Sennu.

Uz lielisku sesto vietu finišā pretendēja Pastors Maldonādo, tomēr pēdējā aplī, braucot cieši aiz Alonso, venecuēlietis kļūdījās un ietriecās trases nožogojumā.

Pēc aizraujošas cīņas peletona vidusdaļā, kas turpinājās arī pēdējā aplī, vēl punktos finišēja arī Kamui Kobajaši no "Sauber", Kimi Raikonens no "Lotus", Serhio Peress, kurš startēja no pēdējās vietas, austrālietis Daniels Rikjardo un Pols di Resta no "Force India".

Austrālijas GP rezultāti

V.#PilotsKomanda
13Jenson ButtonMcLaren
21Sebastian VettelRed Bull
34Lewis HamiltonMcLaren
42Mark WebberRed Bull
55Fernando AlonsoFerrari
614Kamui KobayashiSauber
79Kimi RaikkonenLotus
815Sergio PerezSauber
916Daniel RicciardoToro Rosso
1011Paul di RestaForce India
1117Jean-Eric VergneToro Rosso
128Nico RosbergMercedes
1318Pastor MaldonadoWilliams
1424Timo GlockMarussia
1525Charles PicMarussia
1619Bruno SennaWilliams

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!