Foto: AFP/Scanpix
Pasaules rallija čempionāta (WRC) kārtējā posmā, Austrālijas rallijā jau pirmajā dienā no sacensībām aizstājušies abi "Citroen" rūpnīcas komandas piloti Sebastjens Lēbs un Sebastjens Ožjērs.

Septiņkārtējais pasaules čempions, izvirzījies rallija vadībā jau pirmajos ātrumposmos, 12,78 km garajā "Brooklana" ceturtajā posmā, avarēja. Ekipāžai nekas nekaiš, bet pagaidām nav zināms, vai automašīnas bojājumi ļaus franču pilotam atgriezties sacensībās nākamajā rallija dienā pēc "SupeRally" sistēmas.

"Pārāk ātri iebraucu labajā līkumā, jo novērsos paskatīties uz starprezultātiem displejā," savu kļūmi portālam "wrc.com" skaidro Lēbs. "Nebiju pietiekami koncentrējies, nebremzēju pietiekami spēcīgi un ātrums bija pārāk liels."

Pilots noliedza, ka pielijušajos Austrālijas ceļos būtu braucis pārāk ātri. "Pirms tam nepieļāvu nevajadzīgu risku un iepriekšējos ātrumposmus veicu "tīri"," viņš norāda. "Pievērsu uzmanību kaut kam citam un par vēlu pamanīju līkumu."

Pēc Lēba neveiksmes lietainā Austrālijas rallija vadībā nonāca viņa komandas biedrs Sebastjans Ožjērs, taču arī šis franču pilots piedzīvoja avāriju. Sestajā ātrumposmā viņa pilotētais "Citroen DS3 WRC" auto ietriecās kokā un kilometru tālāk ekipāža izstājās. Arī par Ožjēra iespējām turpināt šīs sacensības pagaidām ziņu nav.

Pēc franču pilotu nedienām Austrālijas rallija vadībā pēc astoņiem ātrumposmiem izvirzījies "Ford" komandas somu pilots Miko Hirvonens, kurš par 6,6 sekundēm apsteidz savu komandas biedri Jari-Mati Latvalu. Trešais ir norvēģis Peters Solbergs, kurš no Hirvonena atpaliek 41,4 sekundes.

Pirmajā Austrālijas rallija dienā sportistiem jāveic kopumā 10 ātrumposmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!