Foto: ERC
Rallija pilots Vasīlijs Grjazins, kurš jūlijā Latvijā cieta smagā autoavārijā, ir pārcietis divas operācijas un jau kaļ nākotnes plānus autosportā.

Kā ziņojām, jūlijā uz Pleskavas šosejas pie Bērzkroga notika smaga avārija, kurā cieta Latvijas autosporta komandu "Sports Racing Technologies" pārstāvošais Vasīlijs Grjazins. 21 gadu vecajam Vasīlijam šajā avārijā tika sadragāta kāja, konstatēti vairāki lūzumi un sasitumi. Rīgā jaunajam pilotam tika izdarītas divas operācijas un tagad viņš jau ir pametis slimnīcu, lai uzsāktu rehabilitācijas programmu, kas var ilgt veselu gadu.

Neskatoties uz smago avāriju, Grjazins jau kaļ plānus par atgriešanos autosportā, kas varētu notikt rallijkrosa disciplīnā.

"Šogad mēs komandā aizvadījām testus un gribējām startēt rallijkrosa sacensībās "RX Lites" klasē - pamēģināt pāris posmus Zviedrijas un pāris - Eiropas čempionātā," portālam "motorsport.com" stāsta jaunais krievu pilots. "Nākamgad - ja man būtu sanācis un iepaticies - es brauktu visu Eiropas čempionātu šajā klasē. Komandai šāda mašīna jau ir un tāpēc mēs izstrādājām tādu plānu."

"Man ļoti patīk rallijkross, jo mašīnas tur ir līdzīgas kā pasaules rallija čempionātā, pat nedaudz jaudīgākas," saka Grjazins. "Vēl man patīk tas, ka braucienos neesi viens trasē, bet redzi savus konkurentus un vari ar viņiem pagrūstīties - ir oficiāli atļauta kontaktu cīņa."

Šosezon Vasīlijs Grjazins piedalījās Eiropas rallija čempionātā un startēja rallija sacensībās Latvijā un Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!