Foto: AP/Scanpix/LETA

Itālijas motobraucējs Frančesko Banjaja svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta sezonas 13. posma – Austrijas "Grand Prix" – prestižākās "MotoGP" klases sacensībās.

Banjaja ("Ducati Lenovo"), kurš triumfēja iepriekšējos divos "MotoGP" posmos, bija vadībā jau no starta un spēja nosargāt trešo panākumu pēc kārtas līdz pat finišam.

Otro vietu ieņēma pērn pasaules čempionātā uzvarējušais francūzis Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha"), bet trešo vietu izcīnīja austrālietis Džeks Millers ("Ducati Lenovo").

Ārpus labāko trijnieka palika itālis Luka Marini ("Mooney VR46"), kuram sekoja francūzis Žoans Zarko ("Prima Pramac") un spānis Aleišs Espargaro ("Aprilia"). Septītais finišēja Dienvidāfrikas Republikas braucējs Breds Binders ("Red Bull KTM"), par vienu pozīciju zemāk ierindojās spānis Alekss Rins ("Suzuki Ecstar").

Devītajā vietā posmu noslēdza itālis Marko Bedzeki no "Mooney VR46" komandas, bet desmitais bija spānis Horhe Martins ("Pramac").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 200 punktiem ir Kvartararo, 168 punkti ir Espargaro, bet trešais ar 156 punktiem ir Banjaja.

Šajā sezonā kalendārā paredzēti 20 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!