Foto: QNIGAN.COM

Latvijas autosportists Reinis Nitišs pirmo reizi šajā pasaules rallijkrosa čempionāta sezonā neiekļuva pusfinālā. Čempionāta sestajā posmā Beļģijā Nitišs nespēja izkļūt no pusfināla, kamēr Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē Latvijas pilots Jānis Baumanis izcīnīja otro uzvaru šajā sezonā.

Atgādinām, ka Nitišs sacensību pirmajā dienā Nitišs piedzīvoja avāriju, bet Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē Jānis Baumanis pēc divām kvalifikācijām bija līderis.

Beļģijas posma otro dienu Nitišs sāka ļoti sekmīgi. Trešajā kvalifikācijas kārtā Nitišs uzvarēja savu braucienu un uzrādīja absolūti ātrāko laiku, kas trīs braucienu kopvērtējumā ļāva viņam pakāpties uz septīto vietu.

"Šis bija labs brauciens – varēju braukt savā ritmā. Cerams, ka arī nākamais izdosies līdzvērtīgs. Paldies mehāniķiem par darbu," pēc veiksmīgā trešā brauciena sacīja Nitišs.

Savukārt ceturtajā kvalifikācijas kārtā, kurā sportistiem bija jācīnās slapjā trasē, Nitišs startā kļūdījās un viņa automašīna noslāpa. Savā braucienā latvietis finišēja piektais, uzrādot 13. ātrāko laiku ceturtajā kvalifikācijas sērijā. Ar šādu rezultātu bija pietiekami, lai pēc visām kvalifikācijas kārtām latvietis ierindotos devītajā vietā un kvalificētos pusfinālam. Tikmēr Nitiša komandas biedrs "Olsbergs MSE" komandā Andreas Bakerūds pusfinālam nekvalificējās, jo viņu šajā nedēļas nogalē piemeklējušas vairākas problēmas.

"Neizdevās starts, noslāpu. Tas izsita no sliedēm un zaudēju savu ritmu. Labi, ka kvalificējos pusfinālam, turpināšu cīnīties. Komandai šī ir grūta nedēļas nogale, noteikti cerējām uz labāku rezultātu, tomēr galvenais uzdevums - TOP12, ir sasniegts," pēc kvalifikācijām sacīja Nitišs.

Pusfinālā Nitišu sagaidīja cīņa ar Tomasu Heikinenu, Tomiju Kristofersonu, Robinu Larsonu, Timiju Hansenu un Peteru Hedstromu. Nitišam pusfinālā bija piektā starta pozīcija, taču startā viņš pakāpās uz ceturto. Hansens viņu prata apsteigt, un latvietis vairs nespēja uzlabot savu pozīciju, finišējot piektais un neiekļūstot finālā. Līdz šim Nitišs bija vienīgais braucējs, kurš bija iekļuvis visos piecos finālos. Tikmēr par uzvarētāju "SuperCar" kalsē kļuva soms Tomass Heikinens, kļūstot par sesto uzvarētāju sešos posmos. Viņš aizraujošā finālā aiz sevis atstāja Hansenu un Kristofersonu.

Pasaules rallijkrosa čempionāta kopvērtējumā Nitišs atkritis uz otro pozīciju ar 122 punktiem, kamēr līderpozīcijā ar 125 punktiem ir Peters Solbergs, kurš šajā posmā izcīnīja ceturto vietu.

Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē Jānis Baumanis trešajā kvalifikācijas kārtā bija ātrākais savā braucienā un visā sērijā, nostiprinot savu pārsvaru trīs braucienu kopvērtējumā.

Sākoties ceturtajam braucienam sāka nedaudz līt, bet tam beidzoties jau lietus bija pamatīgs. Baumanis kopā ar šī brauciena pārējiem pilotiem jau stāvēja uz starta, un ripas vairs nevarēja nomainīt. Baumanim braukšana šādos apstākļos problēmas nesagādā un viņš pārliecinoši uzvar savā braucienā. Tomēr ceturtajā kvalifikācijas kārtā viņam sestais rezultāts, taču tas neliedz viņam būt līderpozīcijā pēc četrām kvalifikācijām.

Jānis Baumanis pusfinālā startēja no pirmās rindas iekšmalas, kas palīdzēja viņam sasniegt uzvaru un kvalificēties finālam. Aiz latvieša palika krievs Ņikita Misiulia un igaunis Janno Ligurs. Vēl finālā no otra pusfināla iekļuva Timurs Šigabutdinovs, Rasuls Minihanovs un Ondrejs Smetana.

Baumanis finālā bija pirmajā starta pozīcijā un startā viņam izdevās saglabā līderpozīciju. Turpmākajos apļos latvietis turējās vadībā, spēkojoties ar Šigabutdinovu. Viņš pēc "Joker" apļa palielināja savu pārsvaru un izcīnīja otro uzvaru šogad. Šigabutdinovs palika otrais, bet igaunis Ligurs kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Baumanis šajā posmā izcīnīja visus iespējamos punktus un atgriezās Eiropas čempionāta kopvērtējuma TOP 3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!