Foto: Rihards Baumanis

Latvijas autosportisti Reinis Nitišs ("Olsbergs MSE") un Jānis Baumanis ("WRX Team Austria") pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") sezonas pēdējā posmā Argentīnā svētdien neiekļuva labāko sešiniekā, tādējādi noslēdzot šo sezonu pusfinālā.

Baumanim pusfināla brauciens bija neveiksmīgs, jo pēc sadursmes pirmajā līkumā tika bojāta Jāņa mašīna un pēc pāris apļiem eksplodēja kreisā aizmugurējā riepa, dēļ kā viņam nācās izstāties, tā noslēdzot savu sezonu pasaules čempionātā.

Šis pusfināla brauciens bija neveiksmīgs arī kvalifikācijā visās kārtās uzvarējušajam norvēģim Peteram Solbergam, kura mašīna pēc vairākām sadursmēm vairs nebija konkurētspējīga un finālā norvēģis neiekļuva.

Līdzīgs scenārijs bija arī otrajā pusfināla braucienā, kurā sartēja Reinis Nitišs. Arī tajā bija pamatīga sadursme pirmajā līkumā, kurā tika iesaistīti teju visi seši šā pusfināla dalībnieki, un Reinis trasē atgriezās pēdējā vietā. No šīs pozīcijas Latvijas sportists tā arī nespēja pacelties augstāk un tāpat kā viņa kolēģis Jānis Baumanis, noslēdza sezonu ar pusfinālu Argentīnas posmā.

"Šīs bija ļoti raibas sacensības – karsts laiks sestdienas rītā, un tam sekojoša lietusgāze dienas turpinājumā, kamdēļ tika mainīta pat sacensību norises kārtība. Pieļāvu pa kādai kļūdai, tomēr mēs tikām ar visu galā, demonstrējām cienījamu sniegumu un izcīnījām otro starta rindu pusfinālā. Tajā izdevās labs starts, diemžēl jau pēc brīža atrados neīstajā vietā, neīstajā laikā. Zinu, ka mums bija pietiekama ātruma rezerve, lai iekļūtu arī finālā, tomēr notikumi trasē parūpējās, lai paliekam tālu aiz tā. Sacensību rezultāts ir viens, tomēr svarīgāks par to šoreiz ir sniegums, kas paliek aiz skaitļiem rezultātu ailītēs," saka Reinis.

"Liels paldies visiem par atbalstu un uzmundrinošajiem vārdiem visas sezonas laikā!" piebilst jēkabpilietis. "Šī noteikti nebija mana vienkāršākā sezona, toties gūtās mācības un pieredze ļāvusi spert vairākus soļus uz priekšu, kā autosportists esmu krietni attīstījies. Tagad mums priekšā garas un darba pilnas nedēļas, lai sarūpētu konkurētspējīgu tehniku un iepriecinātu savus atbalstītājus un fanus ar labākiem rezultātiem 2017. gada sezonā! Tiekamies trasē!"

Vēlāk finālā par šī posma uzvarētāju pārliecinoši kļuva norvēģis Andreass Bakerūds, kurš apsteidza zviedru Johanu Kristofersonu un somu Tomasu Heikinenu.

Šāgada "World RX" čempions, Zviedrijas pilots Matiass Ekstrems iekrājis 272 kopvērtējuma punktus. Viņš Latvijas posmā Biķerniekos nodrošināja sev čempiona titulu prestižākajā "SuperCar" klasē, bet svētdien palika piektais.

Tikmēr otro vietu ar 240 punktiem noslēdzošajā posmā sev nodrošināja Kristofersons, kurš par punktu apsteidza Bakerūdu un Solbergu.

No Latvijas braucējiem augstākā pozīcijā sezonas vērtējumā ir Jānis Baumanis, kurš ar 109 punktiem sezonu noslēdza dalītā devītajā vietā, bet Nitišs ar 44 punktiem ir 14. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!