Foto: AP/Scanpix
Pirmās formulas (F-1) pilotam Žilam Bjanki ir mazas izredzes pilnībā atgūties no smadzeņu traumas, kuru viņš guva šausminošā avārijā Japānas "Grand Prix" posmā, aģentūrai AFP atzinuši medicīnas eksperti.

Liela daļa Bjanki smadzeņu ir bojāta, un ārsti uzskata, ka cerības pilnībā izveseļoties ir niecīgas. Kā skaidroja medicīnas speciālists smadzeņu jautājumos no Japānas Ičiro Mijao, franču pilotam būs jāsadzīvo ar šī savainojuma sekām, kas varētu izpausties atmiņas zudumos vai runas problēmās.

Tomēr eksperti uzsver, ka pagaidām nevar prognozēt, kad Bjanki veselības stāvoklis sāks uzlaboties. Parasti ārstiem esot vajadzīgs aptuveni mēnesis, lai šādos gadījumos sāktu izteikt prognozes par situāciju un iespējamām sekām, atzina Tokušimas universitātes Medicīnas fakultātes profesors Šindzi Nagahiro.

Bjanki ģimene medijiem atklājusi, ka braucēja stāvoklis šobrīd ir kritisks, taču stabils. Jau vēstīts, ka sportists joprojām atrodas intensīvās terapijas nodaļā un viņš guvis difūzu aksonu traumu.

Kā ziņojām, Bjanki sacīkstes noslēgumā slapjajā trasē nenovaldīja savu bolīdu, tas izbrauca no trases un ietriecās apkalpes traktorā, kas tobrīd evakuēja pie drošības apmales esošo Adriana Zutila "Sauber" formulu Pēc šīs avārijas sacīkste tika apturēta, bet 25 gadus vecais franču pilots steidzami nogādāts slimnīcā. Viņam izdarītas divas operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!