Foto: AP/Scanpix

Par šīs sezonas pasaules čempionu kronētais francūzis Sebastjens Ožjērs no "Volkswagen" komandas piektdien izvirzījās stabilā līderpozīcijā pēc Velsā notiekošā pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas pēdējā, 13.posma pirmās pilnās dienas.

Ožjērs piektdien uzvarēja četros no astoņiem ātrumposmiem, kamēr pārējos četros uzvarēja viņa komandas biedrs soms Jari Mati Latvala.

Kopējā rallija ieskaitē Ožjērs šobrīd otrajā vietā esošo Latvalu apsteidz par 6,6 sekundēm, kamēr minūti un 13,8 sekundes atpaliek cits somu pilots Miko Hirvonens no "M-Sport" komandas, kurš pēc šī posma grasās noslēgt savu sportista karjeru.

Kā zināms, Ožjērs oktobra izskaņā sezonas priekšpēdējā posmā Spānijā nodrošināja sev otro pasaules čempiona titulu pēc kārtas.

Ožjērs šosezon izcīnījis septiņas uzvaras, un "Volkswagen" komanda jau otro gadu pēc kārtas garantējusi sev triumfu Konstruktoru kausa ieskaitē.

Kopvērtējumā Ožjēra kontā ir 242 punkti, bet Latvala seko ar 211 punktiem. Viņš nodrošinājis sev kopvērtējuma otro vietu, bet trešais ar 150 punktiem ir "Volkswagen" braucējs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, kurš arī vairs nav apsteidzams.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes.

Ožjērs par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam francūzim Sebastjanam Lēbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!