Foto: Publicitātes foto
Tuvāko divu gadu laikā Dakaras rallijā varētu atgriezties "Citroen" rūpnīcas komanda, kas jau strādā pie jauna apvidus sacīkšu spēkrata konstruēšanas, raksta britu izdevums "Autosport".

"Citroen ZX Rallye-Raid" sacīkšu auto savulaik atnesa komandai četras uzvaras - vienu izcīnīja Ari Vatanens, kurš Dakarā uzvarēja 1991. gadā, un trīs reizes, no 1994. līdz 1996. gadam, triumfēja Pjēram Lartigs. Tāpat "Citroen" kontā pieci pilotu un ražotāju ieskaites tituli FIA Pasaules kausā. Pēdējo reizi Dakaras rallijā "Citroen" piedalījās 1997. gadā.

Komanda gan vēl neko nav oficiāli apstiprinājusi, taču "Autosport" rīcībā ir informācija, ka tiek strādāts pie jauna apvidus sacīkšu spēkrata, kas varētu būt gatavs tuvāko divu gadu laikā. Turklāt par to ir dzirdējis arī jaunais "Citroen" vienības pilots WRC čempionātā Nasers Al-Atija, kuram Dakara ir īpaši mīļa.

"Tas man būtu kā sapņa piepildījums," viņš saka, vaicāts par "Citroen" iespējamo startēšanu pasaulē grūtākajās autosacīkstēs. "Viņi šajā kategorijā jau ir guvuši lielus panākumus un var lepoties ar labu pieredzi. Būtu fantastiski, ja es varētu palīdzēt attīstīt šo mašīnu un pēc tam startēt rūpnīcas komandā."

Šīs runas arī pastiprinājušas baumas, ka "Citroen" gatavojas pamest pasaules rallija čempionātu 2013. gada beigās, kad karjeru gatavojas beigt Sebastians Lēbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!