Foto: Publicitātes foto
Jāņa Daidera pilotētā un Kaspara Stupeļa kantētā ekipāža svētdien Vācijā ieņēma astoto vietu pasaules čempionāta astotajā posma motokrosā ar blakusvāģiem, kamēr francūzis Valentēns Žiro ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku bija ceturtie.

Pirmajā braucienā Daidera un Stupeļa ekipāža bija devītie, bet Žiro un Mucenieks izcīnīja otro vietu aiz nīderlandieša Etjēna Baksa pilotētās ekipāžas.

Savukārt otrajā braucienā Daiders/Stupelis ieņēma astoto vietu, kamēr Mucenieka pārstāvētais duets bija septītais.

Par posma uzvarētāju kļuva Bakss, kurš kopā ar francūzi Nikolā Musē uzvarēja abos braucienos, nostiprinot vadību pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Tikmēr no citiem Latvijas sportistu pārstāvētajiem duetiem septītais bija beļģu pilots Mārvins Vanlušens un kantētājs Haralds Kurpnieks, kuri braucienos guva attiecīgi astoto un sesto vietu, bet 19.vietā palika beļģu pilots Kristofs Santermanss, kurš brauc ekipāžā ar latvieti Lauri Daideru. Viņi pirmajā braucienā bija 14.vietā, bet otrajā neizgāja uz starta.

Pasaules čempionāta līderpozīciju pēc astotā posma ar 324 punktiem ieņem Baksa pilotētā ekipāža, kas tagad jau par 20 punktiem apsteidz Žiro un Mucenieku, lai gan pirms šī posma pārsvars bija vien seši punkti.

Tikmēr trešo vietu ar 290 punktiem ieņem leģendārā holandieša Daniela Vilemsena ekipāža.

Venlušens un Kurpnieks ar 227 punktiem ir kopvērtējuma piektajā pozīcijā, bet Jānis Daiders un Stupelis ar 210 punktiem atrodas septītajā vietā, salīdzinājumā ar iepriekšējo posmu zaudējot vienu pozīciju kopvērtējumā.

Savukārt Santermanss ar Lauri Daideru guvuši 79 punktus, kas ļauj atrasties kopvērtējuma 16.vietā.

Iepriekš šosezon Baksa un Vilemsena ekipāžām neatbilstošas degvielas dēļ tika anulēti ceturtajā posmā sasniegtie rezultāti.

Iepriekšējā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā triumfēja Jans Hendrikss un kantētājs Bens van den Bogārts, bet par vicečempioniem kļuva beļģu pilots Bens Adriansens un Lauris Daiders. Pēc sezonas abi pērnā gada spēcīgākie piloti noslēdza karjeru.

Šī gada pasaules čempionātā paredzēti 14 posmi, diviem etapiem norisinoties Latvijā, jo desmitais etaps 13.augustā notiks Stelpes trasē, kamēr piektais posms jūnija pirmajā pusē jau notika Ķegumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!