Foto: Red Bull

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions un Paikspīkas kalnā braukšanas sacensību rekordists Sebastjens Lēbs piekritis pārstāvēt "Peugeot-Total" komandu 2016. gada Dakaras rallijā, informē komanda.

Oktobra sākumā Lēbs kopā ar savu bijušo kolēģi pasaules rallija čempionātā (WRC) Karlosu Sainsu piedalīsies bezceļu sacensībās Marokā, lai apgūtu tehniku un šīs autosporta disciplīnas nianses, bet nākamā gada sākumā startēs smagākajās sacensībās pasaulē, Dakaras rallijā. Tur viņa stūrmanis būs Daniels Elena, ar kuru kopā Lēbs izcīnīja savus deviņus WRC titulus. Tāpat kā pilots arī Elena līdz šim rallijreidos nav startējis.

"Peugeot-Total" komanda šim Dakaras rallijā jau nodēvēta par "sapņu komandu" - bez Sainsa un Lēba tajā brauks arī vairākkārtēji šo sacensību uzvarētāji Stefans Peteransels un Sirils Desprē.


"Autosportu es sev atklāju diezgan vēlu, tikai 18 gadu vecumā, kad sāku startēt rallijā. Kopš tā laika man gribējies izmēģināt spēkus visdažādākajos motoru sporta veidos, un Dakaras rallija ir viens no tiem," saka 41 gadu vecais Lēbs. "Domāju, tas būs labs izaicinājums, pievārēt tuksnesi."

"Dakaras rallijs ir totāli atšķirīgs no tā, ko es daru patlaban," atzīst franču čempions, kurš startē WTCC autošosejas seriālā. "Tās būs ļoti garas un smagas divas nedēļas, kas prasīs milzīgu izturību. Tas ir pilnīgi kaut kas cits, un es to atklāšu sev janvārī."

"Rallijā es esmu pieradis rakstīt ļoti detalizētu un sīku stenogrammu, bet bezceļu rallijos tev ceļš ir jāmeklē pašam un jāimprovizē," saka Lēbs.

Vasarā testos Lēbs jau izmēģinājis "Peugeot 2008DKR" 2015. gada specifikācijas mašīnu, un atzinis, ka šī tehnika ir iespaidīga. "Es pirmo reizi braucu ar dīzeļdzinēja mašīnu, bet kas mani pārsteidza visvairāk, ir atšķirība no rallija - ja tur mēs apbraucam katru šķērsli, tad ar šo auto vienkārši visam var braukt pāri," norāda franču pilots. "Tā kā man ir daudz kas jāapgūst, bet tas man patīk."

2016. gada Dakaras rallija ceremoniālais starts būs 2. janvārī Buenosairesā, pirmais ātrumposms - 3. janvārī. Ātrumposmi būs Argentīnas un Bolīvijas teritorijā. Finišs paredzēts 16. janvārī Argentīnas pilsētā Karlospasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!