Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 6. un 7. augustā, Ventspils pilsētas svētku ietvaros norisināsies autosporta pasākums "Biker Toyz dragreisa festivāls". Pasākums pulcēs ievērojamu dragreisa dalībnieku skaitu no Baltijas un Eiropas, tostarp apmeklētājus priecēs inženiera Andra Dambja konstruētais 1400 zirgspēku elektrodragsteris.

Apmeklētājiem būs nodrošināta brīva piekļuve dalībnieku parkam – jebkurš interesents varēs tuvumā apskatīt katra dalībnieka spēkratu. Kā pārsteigums no organizatoriem ir divu īpaši jaudīgu automašīnu dalība sacensībās – sacensībās piedalīsies sporta meistars un ilggadējais Latvijas dragreisa čempions Normunds Lācis ar 1500 zirgspēku jaudīgo "Mitsubishi Evo 9" un daudziem zināmais pilots Māris Ozoliņš, kurš ieradīsies ar Andra Dambja komandu un pirmo Latvijā būvēto elektrodragsteri "Electric Fox".

"Electric Fox" dragsteri darbina seši elektriskie motori ar kopējo jaudu 1400 ZS un 2200 Nm griezes momentu. Akumulatoriem ir 800V spriegums. Šobrīd ātrākais laiks ceturtdaļjūdzes (402 m) distancē ir 7,6 sekundes, līdz ar to šis ir pirmais dragreisa auto no Latvijas, kas nobraucis ātrāk par astoņām sekundēm. Pašlaik šis ir Eiropas rekords elektriskās piedziņas braucamajiem.

"Galvenais mērķis Ventspilī ir parādīt šo Latvijā būvēto unikālo projektu Latvijas skatītajiem un faniem. Tāpat arī pamēģināt dažādus regulējumus, lai sagatavotos nākošajam ātruma rekorda mēģinājumam pēc nedēļas Vācijā, Hokenheimas trasē," skaidro Ozoliņš.

"Sākumā brauksim uzmanīgi, jo, lai arī Ventspils lidlaukam ir ļoti kvalitatīvs segums, tā tomēr nav speciāli dragreisam gatavota trase – jāskatās, kā būs ar saķeri un bremzēšanas ceļu. Ja labi paveiksies, mēģināsim nobraukt ātrāk par astoņām sekundēm," rezumē pilots.

"Biker Toyz dragreisa festivāls" norisināsies divas dienas Ventspils lidostas teritorijā. Neskaitot dragreisu, skatītājus izklaidēs arī moto šovi un auto klubu izstādes.

6. augustā skatītājiem ieeja būs atvērta no plkst. 13, bet 7. augustā – no plkst. 11. Biļešu cenas: pieaugušajiem – pieci eiro; bērniem – trīs eiro (bērniem vecumā līdz septiņiem gadiem ieeja ir bezmaksas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!