Foto: F64

2015.gadā Eiropas rallija čempionātā (ERČ) pirmo reizi seriāla vēsturē ieviests iespaidīgs naudas balvu fonds - 200 tūkstošus eiro, ko sadalīs labākie privātie braucēji, informē čempionāta rīkotāji "Eurosport Events".

Katrā no desmit ERČ posmiem septiņas ātrākās privātās ekipāžas sadalīs 20 tūkstoši eiro - uzvarētājam tiks 7000 eiro, otrās vietas ieguvējiem 5000 eiro, trešās - 3000 eiro. Ceturtie ātrākie "privatieri" saņems 2000 eiro, bet piektās, sestās un septītās vietas ieguvēji - pa 1000 eiro.

Uz naudas balvu varēs pretendēt ekipāžas, kas rallijā piedalās bez rūpnīcu komandu atbalsta, izmanto vienu no trim ERČ partneru riepām ("Michelin", "Pirelli" vai "Yokohama") un nebrauc ar RRC klases auto.

"Mēs vēlamies ERČ padarīt pēc iespējas pieejamāku dalībniekiem un bnaudas balvu ieviešana ir vēl viens solis šajā virzienā," saka Žans-Batiste Lejs, ERČ koordinators. "Mēs esam ļoti gandarīti, ka ar partneru palīdzību varam atbalstīt privātos braucējus."

Tāpat "Eurosport Events" informē, ka ir paplašināts katram ERČ posmam veltīto televīzijas raidījumu apjoms - turpmāk pirms katrām sacensībām ēterā nonāks jauns priekšapskata šovs, un papildus ētera laiku pie esošā 15 minūšu posma apskata saņems ERČ Junioru ieskaites dalībnieki.

Kā zināms, 2015.gada ERČ Junioru čempionātā startēs arī Latvijas ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!