Foto: ERC
Eiropas rallija čempionāta rīkotāji gatavojas ieviest nozīmīgas izmaiņas nākamā gada kalendārā un seriāla struktūrā kopumā, samazinot sacensību skaitu no 12 uz 10, bet Latvija savu posmu saglabās.

Izmaiņu mērķis ir izmaksu samazināšana un čempionāta prestiža palielināšana, teikts "Eurosport Events" izplatītajā preses relīzē.

Čempionāta vērtējumā tiks iekļauti astoņi labākie rezultāti - pa četriem no pirmajiem pieciem un četri no otrās sezonas puses. Kā zināms, līgums ar Latvijas posma rīkotājiem noslēgts uz trim gadiem, līdz ar to "Rally Liepāja" ERČ kalendārā savu vietu saglabās. Latvijas sacīkste, kā zināms, risinās ziemā un attiecas uz pirmajām četrām sacīkstēm.

Izmaiņas skars arī trases garumu - kopējais ātrumposmu kilometru skaits ir samazināts līdz 220 km, pēc konsultācijām ar riepu ražotājiem tiks mainīts arī sacīkstēs izmantojamo riepu limits.

Čempionāta formāts būs pielīdzināts pasaules meistarsacīkšu (WRC) sistēmai ar ERC, ERC2, ERC3 un "Junior ERC" ieskaitēm.

Par Eiropas čempiona titulu varēs cīnīties ekipāžas, kas brauks ar R5, RRC un "Super2000" klases mašīnām. ERC2 sacentīsies tradicionālās N4 klases un R4 klases mašīnas, kam FIA homologācija pagarināta uz trim gadiem, savukārt ERC3 apvienos vientilta piedziņas automašīnas atbilstoši FIA reģionālajiem rallija noteikumiem.

"Junior ERC" ieskaitē dalībniekiem būs jāpiedalās sešos pieteiktos posmos, pa trim katrā sezonas pusē, no kuriem čempionāta vērtējumā tiks ņemti vērā labākie četri. Šai ieskaitē sportistiem ir noteikts vecuma ierobežojums, viņiem jāizmanto R2 klases mašīnas un "Michelin" riepas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!