Eiropas rallija čempionāta (ERČ) rīkotāji "Eurosport Events" ir ļoti apmierināti ar rallija "Liepāja-Ventspils" organizāciju un norisi un labprāt vienotos par sadarbību ar biedrību "RA Motosport", kas vienlaicīgi arī nozīmētu "Rally Liepāja-Ventspils" nostiprināšanos Eiropas rallija čempionāta kalendārā, informē biedrības preses dienests.

Kā iepriekš ziņots, 2012. gadā FIA uz nākamajiem 10 gadiem nodeva ERČ pārvaldību "Eurosport Events" rokās, un, lai radītu spēcīgu un skatītājiem aizraujošu rallija sezonu, bija nepieciešams arī pilnvērtīgs ziemas rallijs. Tieši tādēļ radās iespēja šāda līmeņa sacensības rīkot Latvijā.

Sacensību norisei bija pievērsta īpaša uzmanība, jo šī bija pirmā reize, kad ERČ kalendārā kāds no posmiem tiek iekļauts bez iepriekšēju pārbaudes sacensību rīkošanas, tāpēc Latvijā viesojās vairākas oficiālas amatpersonas arī no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA), un pirmās atsauksmes, ko "RA Motosport" ir saņēmuši no novērotājiem, ir cildinošas.

"Esmu pozitīvi pārsteigts par rallija kvalitāti. Manuprāt, rīkotāji ir padarījuši ievērības cienīgu darbu," saka FIA Rallija komisijas vadītājs Jarmo Mahonens.

Atzinīgus vārdus teica arī ERČ galvenais koordinators Žans-Pjērs Nikolā: "Rallija organizatoriskā kvalitāte bija vienkārši fantastiska, "RA Motosport" komandai ir jābūt lepnai, šis bija lielisks rallijs."

"Viss, ko man pirms gada solīja organizatori, tika izpildīts. Pārvērst vasaras ralliju par ziemas sacensībām noteikti nebija viegls darbs, tomēr tas tika izdarīts. Es ļoti ceru, ka šim rallijam būs vieta ERČ kalendārā arī turpmāk," uzsver "Eurosport Events" Motorsporta attīstības direktors Fransuā Ribeiro.

"Tik īsā laikā sarīkot ERČ posmu divās pilsētās – tas ir bijis neatlaidīgs darbs, par kura veiksmīgu izpildīšanu brīžiem šaubījās mūsu Eiropas partneri," atskatoties uz ralliju, saka sacensību direktors direktors Raimonds Strokšs. "Tādēļ vēlos teikt lielu paldies Latvijas valstij, Liepājas un Ventspils pilsētām, visiem sponsoriem, atbalstītājiem un draugiem, bez kuriem šādu rezultātu nebūtu sasnieguši. Un, protams, arī "RA Motosport" komandai, bez kuras nesavtīgā darba tik īsā laikā sarīkot šāda līmeņa ralliju nebūtu iespējams."

"Pašā darbu saraksta augšā šobrīd ir sarunas ar Latvijas valsts pārstāvjiem, kā arī Liepājas un Ventspils pilsētu domēm par finansiāla atbalsta nodrošināšanu nākotnē. Ja visas iesaistītās puses ir apmierinātas ar paveikto, tad "Rally Liepāja-Ventspils" varētu kļūt par ikgadēju tradīciju Latvijas autosportā," nākotnes plānus iezīmē biedrības "RA Motosport" direktors Raimonds Strokšs.

FIA sadarbība ar "Eurosport Events" Latvijai devusi plašu atspoguļojumu televīzijā. Pirms rallija norises tika pārraidīti rallija pilsētu reklāmas klipi, tikmēr "Rally Liepāja-Ventspils" atspoguļošanai sagatavoti trīs 30 minūšu gari TV raidījumi, kas "Eurosport" grupas kanālos tika translēti 59 pasaules valstīs, kopumā astoņu stundu garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!