Foto: Publicitātes foto

Bijušais “Ferrari” komandas vadītājs Stefano Domenikali nākamajā sezonā pārņems F-1 čempionāta izpilddirektora amatu, tajā nomainot Čeisu Keriju, vēsta BBC.

Domenikali “Ferrari” komandas vadību pameta 2014. gadā, bet pēdējos gados strādāja augstā amatā sporta mašīnu ražotājā “Lamborghini”.

Kerijs par F-1 čempionāta izpilddirektoru strādāja kopš 2017. gada, kad “Liberty Media” iegādājās F-1 čempionātu no Bērnija Eklstouna. Kerijs jau iepriekš bija izteicis varbūtību, ka varētu samazināt savu lomu, tāpēc tika izteikts piedāvājums Domenikali. Lai arī viņš vēl nav parakstījis līgumu, vienošanās esot panākta, vēsta BBC.

Zīmīgi, ka Kerijs pamet izpilddirektora amatu pēc tam, kad visas 10 komandas parakstījušas Konkordijas līgumu, kurā būs daudz taisnīgāka naudas balvu sadale un pārskatīta čempionāta pārvaldības struktūra.

“Ferrari” komandā Domenikali strādāja kopš 1991. gada, bet 2008. gadā viņš kļuva par Žana Toda aizvietotāju Itālijas komandas vadītāja amatā. Viņš ir pēdējais “Ferrari” vadītājs, ar kuru komanda izcīnīja Konstruktoru kausu. 2014. gadā viņš aizgāja no komandas ar skandālu, jo atteicās pildīt Lukas di Montidzemolo pavēli atlaista komandas dzinēju departamenta vadītāju, kad “Ferrari” neveiksmīgi iesāka V6 dzinēju ēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!