Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) komandu vadītāji iestājušies pret organizatoru lēmumu palielināt sacīkšu skaitu līdz 22, jo tādējādi pieaugtu izmaksas un darbinieku slodze.

"Man galvenokārt svarīgākās ir mazās komandas un viņu darbinieki," teica "Alfa Romeo" vienības vadītājs Bīts Zenders. "Ja būs vairāk sacīkšu, mums vajadzēs vairāk cilvēku."

Līdzīgās domās bija arī "Williams" komandas direktora vietniece Klēra Viljamsa, piebilstot, ka viņa dotu priekšroku mazāk sacīkstēm, jo to skaita palielināšana varētu mazināt F-1 nozīmīgumu.

Šosezon braucējiem ir jāaizvada 21 posms, bet, ja nākamgad tiktu pievienotas vēl vienas sacīkstes, F-1 sezona būtu garākā tās pastāvēšanas vēsturē.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Spānijas "Grand Prix" posms tiks izņemts no kalendāra, tomēr Katalonijas valdība pauda savu atbalstu, tikmēr Nīderlandes un Vjetnamas posmi jau ir iekļauti jaunajā kalendārā. Pagaidām neskaidrība gan ir par Vācijas un Meksikas "Grand Prix" posmiem.

Ja sacīkstes tiks pagarinātas par vienu posmu, tas ļoti apgrūtinās testu veikšanu pirms sezonas un tās laikā. Tāpat kļūtu neskaidrs, kad šādas aktivitātes vispār veikt. Papildus tiek minēts, ka komandām, visticamāk, būtu atļauts lietot noteiktu skaitu motoru sezonas laikā, lai aizvadītu visas sacīkstes.

Šādu lēmumu "Ferrari" komandas direktors Matija Binoto nosauca par neloģisku.

Ungārijā svētdien paredzēta Lielās balvas izcīņa, bet pirmo "pole position" karjerā izcīnīja nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas, kuram blakus pirmajā rindā stāsies "Mercedes" pilots Valteri Botass no Somijas.

Lūiss Hamiltons šīs sezonas 11 posmos iekrājis 225 punktus, kamēr Botasam ir 184 punkti. Trešais ar 162 punktiem ir Verstapens, Sebastjans Fetels ieguvis 141 punktu, bet pirmo piecinieku ar 120 punktiem noslēdz Šārls Leklērs.

"Mercedes" komandas piloti šosezon uzvarējuši deviņos no 11 posmiem, bet pārējos divos etapos panākumi bijuši Verstapenam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!