Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pasaules prestižākās autosporta klases F-1 vadība cer, ka koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ietekmētajā sezonā tomēr izdosies aizvadīt pat 19 posmus, taču tas būtu jādara ļoti intensīvā režīmā, intervijā "Sky F1" stāstīja F-1 motosporta vadītājs Ross Brauns.

F-1 čempionātā 2020. gadā bija paredzēti 22 posmi, kas ir līdz šim nebijis sacensību skaits vienā sezonā. Tomēr visus aizvadīt šogad neizdosies, taču F-1 vadība joprojām cer, ka lielākā daļa no posmiem varētu notikt.

"Ja mēs sezonu sāktu jūlija sākumā, mēs varētu aizvadīt 19 posmus," teica Brauns. "Tas būtu grūti – trīs nedēļas nogalēs pēc kārtas būtu sacīkstes, tad viena nedēļas brīva. Tad vēlreiz – trīs nedēļas nogalēs pēc kārtas notiek sacensības, tam seko brīva nedēļa. Taču mums uz to visu jāskatās arī no loģistikas viedokļa."

Ceļošana no posma uz posmu varētu būt vislielākais izaicinājums. Brauns norādīja, ka sacensību nedēļas nogales varētu būt īsākas, kas varētu palīdzēt risināt šo problēmu. Tāpat pirmie posmi, visticamāk, būs bez skatītājiem.

"Vislabāk būtu sezonu sāk ar Eiropas posmiem, un tie būti slēgti skatītājiem," Brauns turpināja. "Mēs mēģinātu nodrošināt ļoti slēgtu vidi, komandas ierodas ar čārterreisiem, mēs nogādājam visus uz trasi, visi tiek testēti un pārbaudīti, lai nebūtu nekādu risku sacensības aizvadīt bez skatītājiem. Tas nav labākais variants, bet tas ir labāk par sacensību atcelšanu," pauda Brauns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!