Foto: AFP/Scanpix
Jau otro nedēļu pēc kārtas motoru sporta pasauli ir satricinājusi traģēdija, kas nevar atstāt vienaldzīgus arī Formula 1 pilotus, kuri izteica līdzjūtības pēc Marko Simončelli traģiskās bojāejas.

Atgādinām, ka svētdienas sacīkstē Malaizijā Marko Simočelli zaudēja kontroli pār savu "Honda" motociklu un slīdot šķērsām pāri trasei, nonāca Kolina Edvardsa un Valentīno Rosi ceļā, kuri uztriecās itāietim. 24 gadus vecais Simončelli mira no gūtajām traumām.

Marks Vēbers rakstīja savā tvitera kontā: "R.I.P. Marko – īpašs talants, kurš mums visiem pietrūks. Domās esmu ar taviem mīļajiem un visu MotoGP pasauli. Marks."

Pievienojās arī Džensons Batons: "R.I.P. Marko. Zudībā gājis tik izcili aizraujošs un talantīgs sportists. Manas domas ir ar viņa ģimeni, draugiem un visiem MotoGP cilvēkiem. Motoru sports var būt ļoti nežēlīgs."

Luiss Hamiltons: "R.I.P Marko Simončelli. Manas domas šajā ļoti bēdīgajā brīdī ir ar viņa ģimeni, draugiem un komandu. Vēl viens traģisks zaudējums tik agrā vecumā."

Heiki Kovalainens savā blogā: "Es nespēju noticēt, ka MotoGP zvaigzne Marko Simončelli ir gājis bojā šajā avārijā. Aizsaulē aizgājis vēl viens izcils talants."

Rubenss Barikello: "Bija ļoti smagi izdzirdēt šīs ziņas šeit Brazīlijā. Bojā gājis vēl viens lielisks puisis un izcils braucējs. R.I.P. Simončelli."

Tikmēr indietis Karuns Čandoks, kuram sakarā ar Indijas GP izcīņu pievērsta milzīga pasaules un galvenokārt jau pašmāju preses uzmanība atzina, ka motoru sports nav nonācis krīzē un briesmas ir daļa no šī sporta.

"Arī Formulā 1 ir pietiekami liela bīstamības pakāpe, taču tā ir mūsu karjeras izvēle – neviens nelika revolveri mums pie galvas un nepiespieda to darīt," skaidroja Čandoks. "Mēs esam izvēlējušies tādu karjeru un tā ir aizraujoša nodarbošanās, kur briesmas ir neatņemama sastāvdaļa. Motoru sports nav nonācis krīzē, jo tas, kas notika vienas nedēļas laikā bija ārkārtīgi neveiksmīgu apstākļu sakritība, taču negadījumi reizēm notiek."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!