Foto: Ferrari

Itāļu autoražotāja "Ferrari" F-1 komanda trešdien oficiāli apstiprinājusi somu pilota Kimi Raikonena atgriešanos komandā.

"Laipni lūgts atpakaļ, Kimi!" teikts komandas mājas lapā.

Līgums ar somu pilotu noslēgts uz diviem gadiem, un viņa komandas biedrs būs spānis Fernando Alonso, ziņo "Ferrari" preses dienests. Tādējādi nākamsezon komandu pārstāvēs divi pasaules čempioni.

"Man patiešām ir prieks atgriezties "Ferrari" komandā, kurā es pavadīju trīs fantastiskus un veiksmīgus gadus," saka Raikonens. "Nevaru vien sagaidīt, kad atkal varēšu braukt ar mašīnu, ko rotā slavenais zirgs un atjaunot sadarbību ar cilvēkiem, ar kuriem man ir saglabājušās labas attiecības, kā arī strādāt kopā ar Fernando, kurš ir izcils braucējs."

Jau ziņojām, ka brazīliešu pilots Felipe Masa, kas astoņus gadus pārstāvēja "Ferrari" krāsas, ir paziņojis par aiziešanu no komandas sezonas beigās.

Kā zināms, savu pagaidām vienīgo F-1 pasaules čempiona titulu Raikonens ieguva 2007. gadā, pārstāvot tieši "Ferrari" komandu. 2009. gada sezonas beigās viņš aizgāja no F-1 un pievērsās rallija sacensībām, startējot pasaules čempionātā (WRC), bet 2012. gada sezonā atgriezās F-1, pievienojoties "Lotus" komandai.

F-1 Raikonens debitēja 2001. gadā "Sauber" komandā, bet jau 2002. gadā pārgāja uz "McLaren", kurā palika līdz 2006. gada sezonas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!