Foto: AFP/Scanpix
Pirmās formulas (F-1) čempionāta komanda "Ferrari" varētu pamest prestižās autosporta sacensības, jo to neapmierina šī sporta veida nākotne, interneta mājaslapā "autosport.com" citēts komandas prezidents Luka di Montedzemolo.

"F-1 ir mūsu dzīve, bet bez "Ferrari" F-1 vairs nevarēs pastāvēt, tāpat kā "Ferrari" bez F-1 būtu savādāks," teica di Montedzemolo. "Ja F-1 vēlas, lai "Ferrari" turpina startēt, tad šīm sacensībām ir jāmainās. Tai jāturpina attīstīties, tajā pašā laikā rūpīgi sekojot līdzi izmaksām. Mēs neesam šo sacensību sponsori, bet vēlamies to attīstīt."

Tikmēr komandas pārstāvji uzvēra, ka "Ferrari" prezidents neesot draudējis, bet gan vēlējies iesākt konstruktīvas sarunas, lai palīdzētu uzlabot F-1.

"Di Montedzemolo izteikumus daudzi uztvēruši kā ultimātu, taču tā nebūt nav," teikts komandas oficiālajā mājaslapā internetā. " Viņš runāja par šī sporta veida nākotni. Luka vienmēr ir vēlējies samazināt izmaksas F-1 čempionātā, taču ir jāatjauno sacīkšu mašīnu testi, ne tikai tāpēc, ka mēs esam vienīgā sporta disciplīna, kurā sportistiem ir aizliegts trenēties, bet arī tāpēc, ka jaunajiem braucējiem tiek atņemta iespēja progresēt un iegūt pieredzi. Ar simulatoriem šādu efektu nevar panākt."

"Mēs tikai vēlamies, lai starp F-1 mašīnām ir saspringta cīņa," teikts "Ferrari" paziņojumā.

Zīmīgi, ka jau 2004.gadā di Montedzemolo piedraudēja, ka "Ferrari" varētu pamest F-1.

F-1 čempionāta kopvērtējumā pēc 17 posmiem "Ferrari" piloti Fernando Alonso un Felipe Masa ar 227 un 98 punktiem ieņem attiecīgi trešo un sesto vietu.

Savukārt Konstruktoru kausā "Ferrari" 325 punktiem ir trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!