Foto: EPA/Scanpix/LETA

Itālijas F-1 komanda "Ferrari" esot piedāvājusi Vācijas autosportistam Sebastjanam Fetelam jaunu līgumu, tomēr vācietis to esot noraidījis drastiskā algas samazinājuma dēļ, vēsta "Sky Sports Italia".

Četrkārtējam pasaules čempionam šis ir pēdējais līguma gads. Viņš 2017. gadā noslēdza trīs gadu līgumu, kuru laikā saņem 100 miljonus eiro. Līguma pagarināšana ar Fetelu esot "Ferrari" prioritāte, tomēr komanda viņam esot izteikusi viena gada līgumu ar ievērojami mazāku algu, liecina šī brīža informācija. Šādiem nosacījumiem vācieti neapmierināja, un viņš to noraidīja. Paredzams, ka abu pušu pārrunas turpināsies.

2019. gada sezona Fetelam bija neveiksmīga, un viņš kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā, piekāpjoties jaunajam komandas biedram Šarlam Leklēram, ar kuru "Ferrari" aizvadītajā starpsezonā noslēdza ilgtermiņa līgumu.

Ja "Ferrari" nespēs panākt vienošanos ar Fetelu, tad kā nākamie uz vietu sarkanajā komandā tiek piesaukti Daniels Rikjardo ("Renault"), Karloss Sainss ("McLaren") un Antonio Džiovinaci ("Alfa Romeo").

Koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības dēļ uz nenoteiktu laiku pārcelti posmi Bahreinā, Vjetnamā, Ķīnā, Nīderlandē, Spānijā un Azerbaidžānā, bet etapi Austrālijā un Monako šajā sezonā netiks aizvadīti. Optimistiskākajā variantā sezona varētu sākties jūnija vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!