Foto: Publicitātes foto

Brenguļu autotrasē pēdējā LAF Folkreisa Vasaras kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa posmā sadalīti čempionu tituli - folkreisā ar uzvaru pēdējā posmā sezonā triumfēja Edijs Sloka, bet autokrosā, kas izcilā dalībnieku sastāva dēļ tika dēvēts arī par Čempionu autokrosu, labākais bija četrkārtējais Latvijas čempions Raimonds Jerāns, informē Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) preses dienests.

Folkreisā uz uzvaru kopvērtējumā pirms pēdējā posma pretendēja trīs braucēji – Sloka, Mārtiņš Spīķis un Edvīns Vansovičs. 36 sportistu konkurencē fināla divpadsmitniekā iekļuva Sloka un Spīķis, bet Vansovičs pusfinālā palika pirmais aiz svītras, posmā gūstot 13. vietu un zaudējot cerības uz uzvaru.

Finālbraucienā vadībā nonāca Nauris Ločmelis, bet viņam pa pēdām sekoja abi titula dalītāji Sloka un Spīķis. Visi trīs uzsāka smagu cīņu savā starpā, kas noslēdzās ar Mārtiņa Spīķa kūleni brīdī, kad viņš lauzās garām Ločmelim un tobrīd kļuva skaidrs, ka Edijs Sloka kļūst par LAF Folkreisa Vasaras kausa uzvarētāju. Drīz ar degvielas padeves problēmām izstājās Ločmelis, kas Slokam ļāva nonākt līderpozīcijā un izcīnīt uzvaru arī pēdējā posmā.

Sacīkstes noslēgumā notika arī folkreisā iespējamā automašīnu pārdošana. Šoreiz jaunu īpašnieku atrada Edija Slokas "čempionauto".

Sezonā komandu vērtējumā pirmā vieta "Carlife Autosport Team" vienībai ar brāļiem Spīķiem un Ločmeli sastāvā. Par folkreisa Vasaras kausa labāko junioru kļuva Mārtiņš Spīķis.

LAF Krosa komisijas kausa 12. posmā, kas daudzu titulēto Latvijas autokrosa meistaru dēļ tika dēvēts par Čempionu autokrosu, uzvaru guva četrkārtējais Latvijas čempions Raimonds Jerāns – viņš dominēja visu sacīksti no pirmā brauciena līdz pat pēdējam.

LAF Krosa komisijas kausa kopvērtējumā jau priekšlaicīgi bija uzvarējis Andis Kļava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!