Par "Formula E" čempionu divus posmus pirms sezonas beigām kļuvis portugālis Antonio Fēlikss da Kosta, bet viņa pārstāvētā "DS Techeetah" nodrošināja pirmo vietu kopvērtējumā komandu kopvērtējumā.

"Formula E" čempionāts pirms Covid-19 pandēmijas paspēja aizvadīt trīs posmus, bet tagad seši posmi norisinās Berlīnē, vēsturiskajā Tempelofas lidostā, kur organizatori sarūpējuši trīs konfigurāciju trases.

Atsākoties sezonai, da Kosta bija kopvērtējuma līderis, bet divas uzvaras pēc kārtas Berlīnē vēl vairāk nostiprināja viņa cerības uz titulu. Tad viņš izcīnīja ceturto vietu trešajās sacīkstēs Tempelofas lidostā, savukārt svētdien aizvadītajā posmā, kas bija sezonas septītās sacīkstes, viņš finišēja otrajā vietā, aiz komandas biedra Žana Ērika Verņē.

Līdz ar to divus posmus pirms sezonas beigām da Kostas kontā ir 156 punkti, bet viņa tuvākajam sekotājam Verņē ir 80 punkti. Šajā sezonā portugāli vairs neviens cits nevar apsteigt.

Pēc triumfa kopvērtējumā da Kosta bija ļoti emocionāls un atzina, ka nav bijis tālu, lai padotos. "Man šobrīd nav vārdu. Prātā nāk visi sliktie laiki, jo es biju ļoti tuvu, lai padotos. Pateicoties cilvēkiem, kas man ir apkārt, to neizdarīju," sacīja portugālis, kurš pateicās gan savai komandai, gan komandas biedram Verņē.

Savukārt Verņē atlikušajos posmos sagaida cīņa par kopvērtējuma otro pozīciju, jo aiz viņa ar 69 punktiem ierindojas Maksimilians Ginters ("BMW i Andretti"), Lukass di Grasi ("Audi ABT"), bet Sebastjanam Buemi ("Nissan e.DAMS") un Mičam Evansam ("Panasonic Jaguar") ir attiecīgi 67 un 65 punkti.

"DS Techeetah" pēdējos gados dominē "Formula E" čempionātā. Iepriekšējās divās sezonās par čempionu kļuva Verņē, bet arī pērn vienība triumfēja komandu vērtējumā.

"DS Techeetah" šajā sezonā izcīnījusi 236 punktus, bet tuvākā sekotāja "Nissan e.DAMS" ar saviem braucējiem Oliveru Roulendu un Sebastjanu Buemi tikusi pie 121 punkta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!