"LMT AA Skolu kartingu kausa" trešajā sezonā sacentās jau 15 mācību iestāžu un jauniešu jaunrades centru kartingu komandas no visas Latvijas un par sezonas kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Siguldas novada Jaunrades centra "Motodarbnīca" kartingu komanda, bet otrajā un trešajā vietā attiecīgi ierindojās Priekuļu tehnikuma un Saldus Bērnu un jaunatnes centra komandas, informē seriāla rīkotāji.

Nosakot kopvērtējuma rezultātus, tika ņemti vērā vairāki kritēriji – sportiskie rezultāti, tehnikas sagatavotība, līdzjutēju aktivitāte, kā arī komandu komunikācijas un reprezentācijas prasmes sacensību laikā un sociālajos medijos.

Par izciliem sportiskiem rezultātiem komandas saņēma īpašus LMT Autosporta Akadēmijas kausus. Šajā kategorijā 1. vietu ieguva Priekuļu tehnikums, 2. vietu - Siguldas novada Jaunrades centra "Motodarbnīca", bet 3. vietu - Saldus Bērnu un jaunatnes centrs, kas saņēma papildu balvu par vislabāk sagatavoto tehniku. Savukārt Smiltenes tehnikums saņēma balvu par vislabāko sniegumu komunikācijas un reprezentācijas jomā.

"2018. gada sezonu kopumā vērtēju ļoti pozitīvi divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, gandrīz visas skolas, kas uzsāka dalību LMT AA Skolu kartingu kausa projektā 2016. gadā, piedalījās tajā arī šogad. Esam patiesi gandarīti par to, ka projektā iesaistījās ne tikai skolas, bet arī jauniešu centri no visas Latvijas un ir novērojams progress komandu sportiskajos rezultātos," saka LMT AA vadītājs Dainars Dambergs. "Daudzās skolās jau izveidojusies nopietna darba vide. Komandas strādā ar mērķi startēt ne tikai vairākās kartingu klasēs, bet arī kaļ plānus dalībai "lielajā" autosportā."

"Otrkārt, šī sezona iezīmējusi jaunu pavērsienu kartingu attīstībā. Mums izdevās noorganizēt pirmo elektrokartingu čempionātu pasaulē, un tas notika Latvijā!" piebilst Dambergs. "Nākotnē paredzama nopietna konkurence starp iekšdedzes dzinēju un elektrokartingu klasēm, un Latvija jau devusi savu ieguldījumu šīs klases attīstībā un, kāpinot kartingu jaudu, varam būt līderi un pretendēt uz dalību starptautiskās sacensībās. Esam sevi pieteikuši kā inovatīva un radoša valsts autosporta jomā. Tas ir labs veids, kā nest Latvijas vārdu pasaulē".

Dzintars Vilciņš, Siguldas novada Jaunrades centra "Motodarbnīca" komandas vadītājs: "Esam ļoti gandarīti par uzvaru šīs sezonas kopvērtējumā - tas bija visai negaidīti, lai gan uz katrām sacensībām gatavojāmies ar maksimālu atdevi. Komandā darbojas septiņi jaunieši, bet mēs piepulcinām arī gados jaunākus puišus, kuri šogad aktīvi darbojās LMT AA organizētajās sporta nometnēs, bet nākamgad jau piedalīsies sacensībās. Paralēli LMT AA ieskaitei sacenšamies arī citās klasēs. Lielākās grūtības jauniešiem ikdienā sagādā rutīnas darbi. Jāapgūst prasmes un jārod motivācija parūpēties par kartingu arī neaktīvajā sezonā. Manuprāt, šāda veida projekti tik tiešām jauniešiem sniedz iespēju iepazīt sevi un savus talantus, palīdz attīstīt prasmes, ceļ pašapziņu un arī paaugstina sekmes skolā - tieši tā izaug jaunie sportisti un inženieri."

Projekts "LMT Autosporta akadēmijas" Skolu kartingu kauss paredzēts tehnikumu audzēkņiem un vidusskolēniem, un tā mērķis ir veicināt un iedvesmot skolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, kā arī pievērsties autosportam. Lai to veicinātu, skolas saņēmušas jaunus un vienādus Itālijā ražotus sporta kartingus. Šogad, paralēli jau iepriekšējā sezonā piešķirtajiem iekšdedzes dzinēju kartingiem, skolu komandas savā īpašumā saņēma arī elektrokartingu, lai varētu piedalīties pirmajā elektokartingu čempionātā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!