Foto: Publicitātes foto

Franču F-1 pilots Romēns Grožāns kļuvis par 2012. gada "Race of Champions" (ROC) uzvarētāju, finālā pārspējot leģendāro Lemānas 24 stundu uzvarētāju, dāni Tomu Kristensenu, liecina informācija sacensību mājas lapā.

"Race of Champions" sacensības šogad notika Taizemes galvaspilsētā Bangkokā, un tajās, kā ierasts, piedalījās dažādu motora sporta veidu čempioni un slavenības, ieskaitot šāgada F-1 čempionu Sebastjanu Fetelu, Mihaelu Šūmaheru, "Moto GP" čempionu Horhi Lorenco, pasaules rallija čempionāta (WRC) pilotu Sebastjenu Ožjēru un citus.

Grožāns ceļā uz šo titulu ceturtdaļfinālā pieveica Fetelu, kurš otro gadu pēc kārtas netika tālāk par ceturtdaļfinālu, bet pusfinālā - Šūmaheru. Finālā, kurā noskaidroja "Champion of Champions" titula ieguvēju, sportisti veica trīs braucienus un divos no tiem uzvarēja Grožāns.

"F-1 sezonas beigas bija smagas, bet man beidzot izdevās nokļūt uz pjedestāla [pirmajā ROC dienā], un tagad vēl šis!" priecājās franču pilots. "Izcīnīt šo uzvaru bija lieliski, un tagad es varu atpūsties."

Toms Kristensens ROC piedalījās jau 12. reizi, vairāk nekā visi pārējie dalībnieki, taču viņam ne reizi nav izdevies šajās sacensībās uzvarēt.

"Race of Champions" sacensības tika izveidotas pagājušā gadsimta 80. gados kā sezonas noslēguma pasākums, un sākotnēji tajās piedalījās tikai WRC piloti un braukšana notika pa grants seguma trasi Kanāriju salās. Pasākumam kļūstot arvien populārākam, tajā iesaistījās citu motoru sporta veidu pārstāvji un sacensības pārcēla uz mākslīgām asfalta seguma trasēm stadionos, kā arī sāka ik gadu mainīt norises vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!