Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Haas" F-1 komanda vēl nav izlēmusi par savu nākamās sezonas pilotu sastāvu, tāpēc vienības vadītājs Ginters Štainers aicina austrālieti Danielu Rikjardo viņiem piezvanīt un parunāt par potenciālo sadarbību, raksta aģentūra AP.

"Haas" vienība vēl nav nolēmusi, vai pagarinās līgumu ar Miku Šūmaheru, kurš šajā sezonā demonstrē pieklājīgu sniegumu, taču viņš vairākas reizes piedzīvojis avārijas, kas komandai izmaksājis diezgan dārgi. Lai arī Šūmahers esot galvenais favorīts uz pilota vietu "Haas" komandā, viņa virzienā kritiku raidīja komandas īpašnieks Džīns Hāss, sakot, ka vācietis viņiem licis tērēt naudu, kuras viņiem nav.

Vēl medijos kā kandidāts uz pilota vietu "Haas" tiek minēts Niko Hilkenbergs, kurš ilgāku laiku bijis bez stabilas sēdvietas F-1 mašīnā. Viņš vairākkārt palīdzējis "Aston Martin" komandai, kad tās pamatpiloti nevarēja startēt sacensībās. Tagad viņš aizvadot pārrunas ar Šteineru, taču joprojām nekas nav nolemts.

Rikjardo šī ir pēdējā sezona "McLaren" komandā, kur viņam neizdevās attaisnot uz sevi liktās cerības. Nākamsezon viņu komandā nomainīs talantīgais Oskars Piastri, un pats Rikjardo jau samierinājies, ka viņam nākamsezon nebūs iespējas startēt F-1.

"Ja viņš ir ieinteresēts mūsos, tad, lai nekautrējas un mums piezvana," teica Štainers. "Es viņam pakaļ nedzīšos. Es vēlos, lai viņš izlemj, vai vēlas to darīt sevis dēļ. Es domāju, ka viņš labs braucējs, bet es nezinu, kādā situācijā viņš ir. Mūsu komandā viņš būtu ļoti populārs. Viņš ir bijis sacensību uzvarētājs, kurš šobrīd ir bez darba. Es nezinu, kāpēc viņam neizdodas parādīt labu sniegumu. Tas jāsaprot viņam pašam."

Pirms šīs sezonas ilgtermiņa līgumu ar "Haas" noslēdza Kevins Magnusens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!