Foto: AP/Scanpix/LETA
Par F-1 sezonas priekšpēdējā posma Saūda Arābijas karalistē uzvarētāju svētdien kļuva "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kurš notikumiem bagātās sacensībās apsteidza Maksu Verstapenu no "Red Bull". Pirms pēdējā posma abiem titula pretendentiem ir vienāds punktu skaits, tāpēc čempions noskaidrosies nākamnedēļ Apvienotajos Arābu Emirātos.

Aizvadītās sacensības divreiz tika apturētas pēc avārijām, un abi līderi visu sacīkšu laiku sīvi spēkojās savā starpā. Turklāt netrūka arī incidentu starp Hamiltonu un Verstapenu, bet beigu daļā "Mercedes" pilots tika garām savam konkurentam un izcīnīja uzvaru.

Trešo vietu pēdējos metros izrāva otrs "Mercedes" pilots Valteri Botass, kurš apdzina Estebanu Okonu no "Alpine". Labāko desmitniekā iekļuva arī Daniels Rikjardo ("McLaren"), Pjērs Gaslī ("AlphaTauri"), Šarls Leklērs, Karloss Sainss (abi – "Ferrari"), Antonio Džiovinaci ("Alfa Romeo") un Lendo Noriss ("McLaren").

Nākamnedēļ noslēgsies F-1 sezona, un pirms pēdējā posma Verstapenam un Hamiltonam ir 369,5 punkti. Otro reizi F-1 vēsturē abi pilotu čempionāta kopvērtējuma līderi uz pēdējo posmu ieradīsies ar identisku punktu skaitu. Pirmoreiz tas notika 1974. gadā, kad par titulu spēkojās Emersons Fitipaldi un Klejs Regaconi. Par čempionu toreiz kļuva Fitipaldi.

Trešajā vietā ierindojas Botass ar 218 punktiem, bet otrs "Red Bull" pilots Serhio Peress, kurš šajās sacensībās finišu nesasniedza, ieņem ceturto vietu ar 190 punktiem.

Konstrukotru kausā "Mercedes" kontā ir 587,5 punkti, bet "Red Bull" ieņem otro vietu ar 559,5 punktiem. Trešajā vietā esošā "Ferrari" pamatīgi atpaliek no līderiem, sezonas gaitā iekrājot 307,5 punktus.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!