Foto: Publicitātes foto

Trešo reizi Latvijas rallija čempionāta pirmajā vasaras posmā, "Rally Talsi", piedalīsies viens no vadošajiem mūsu autošosejas pilotiem Haralds Šlēgelmilhs, informē sacensību rīkotāji.

Šogad Haralds kopā ar pastāvīgo stūrmani Artūru Pumpuru pievienosies "Dynamic Sports" komandai un startēs ar N4 grupas "Mitsubishi Lancer EvoX" automašīnu, kas būs aplīmēta ar fonda "1836" logo, tādējādi popularizējot Latvijas simtgadei veltītu projektu, kura sarīkošanā iesaistījies arī pats Haralds Šlēgelmilhs.

"Man personīgi šis ir viens no vispiepildītākajiem pavasariem pēdējo gadu laikā - pašam jāpiedalās vairākas sacensības, jāvada braucēju apmācības, jāpilda pienākumi sporta kompleksā 333 un jāpiedalās vairākos sabiedriskos projektos. Tomēr kopā ar stūrmani Artūru Pumpuru vienbalsīgi un bez garas domāšanas izlēmām, ka "Rally Talsi" noteikti ir jābrauc, un citi pienākumi uz vienu nedēļas nogali būs jānoliek malā," par dalību rallijā stāsta Haralds. "Neizsakāms prieks, ka jau trešo gadu maija vidū dosimies uz Talsiem, lai startētu rallijā – šo četru dienu laikā gūstam tik daudz pozitīvā, ka pat nepieļāvu domu šogad izlaist sacensības."

Šogad treniņprocess ir īsāks, kā citus gadus, jo ekipāžai ir ja divu ralliju pieredze. "Šogad liksim lietā visas savas iepriekš gūtās zināšanas, Haralda atsvaidzinātās prasmes autošosejas trasēs, manu uzlaboto stenogrammas pierakstīšanas māku, un centīsimies iekļūt olimpiskajā sešiniekā!" saka ekipāžas stūrmanis Artūrs Pumpurs.

"Rally Talsi" Haralds Šlēgelmilhs debitēja 2013. gadā ar "Škoda Fabia S2000" automašīnu, un tikai kļūda pēdējā ātrumposmā liedza sasniegt rallija finišu. Pērn ekipāža uz starta izgāja ar "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu, ar kuru veica pilnu rallija distanci un ierindojās 11. vietā absolūtajā vērtējumā un 5. vietā N4 klasē.

Pierasts, ka Haralda Šlēgelmilha rallija automašīna katrās sacensībās ir noformēta atbilstoši kādam labdarības projektam, kurā pilots iesaistījies, un šis gads nebūs izņēmums. Kā jau minējām, šoreiz Haralda auto informēs par forndu "1836", kura mērķis ir izveidot taku apkārt Latvijai, tādā veidā iedzīvinot aktīvu dzīves veidu un lauku attīstību, veidot ceļošanas infrastruktūru ar naktsmītnēm un ēšanas vietām un veicināt cilvēku fizisko, emocionālo un garīgo labklājību. "Latvijas robeža ir 1836 kilometrus gara, tāpēc par takas nosaukumu esam izvēlējušies tieši šo skaitli," skaidro fonda "1836" komandas vadītājs Enriko Plivčs. "Ciparam ir arī simboliska nozīme: Latvija ir dibināta (19)18. gadā, skaitlis 18 simbolizē pilngadību, briedumu, patstāvību un uzdrošināšanos, turklāt takas maršruts tiks sadalīts simts (100 - kā Latvijas simtgade) 18,36 km garos posmos, lai katrs var noiet īsu pārgājienu vienā dienā vai nobraukt ar velosipēdu divus šādus posmus. Ļoti ceru, ka ar šo projektu spēsim iedrošināt Latvijas iedzīvotājus un pavisam drīz dzirdēsim, ka kāds būs apstaigājis visu Latviju, visus 1836 kilometrus!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!