Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Honda" luksusa marka "Acura" publicējusi pirmās fotogrāfijas ar sava "NSX" superauto sacīkšu versiju, kas piedalīsies Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās un konkurēs ar Andra Dambja konstruēto "eO PP100".

Pagaidām "Acura" neatklāj detalizētāku informāciju par šī sacīkšu automobiļa dinamiskajiem raksturlielumiem. "Acura" vien paziņojusi, ka šis spēkrats ir trīskārt jaudīgāks nekā 500 ZS "Honda CR-Z", ar kuru Japānas autoražotājs pērn uzvarēja Paikspīkas "PPC-Exhibition" klasē. Tādējādi var secināt, ka "NSX" elektriskajam sacīkšu auto ir 1500 ZS jauda.

Tāpat zināms, ka šis "Acura NSX" ir aprīkots ar četriem elektromotoriem – katrā ritenī pa vienam – un tas ļauj novadīt vilkmi uz tiem individuālā apmērā.

Neskaitot šo elektrisko superauto, "Honda" Paikspīkas sacensībās startēs vēl ar diviem "NSX" superauto standarta versijā. Tā aprīkota ar benzīna V6 turbomotoru, deviņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu un trim elektromotoriem. "Honda NSX" hibrīda spēka agregāta kopējā jauda sasniedz 573 ZS.

Šogad Paikspīkas sacensības svin 100 gadu jubileju, un tās norisināsies svētdien, 26. jūnijā. Pērn Paikspīkā uzvarēja Andra Dambja konstruētais "eO PP03" elektromobilis, kuru pilotēja amerikānis Rīss Millens. Šī gada sacensībās Millens pilotēs Dambja jauno sacīkšu auto "eO PP100", kas ir "PP03" tālāk attīstītā versija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!