Igauņu rallija pilots Ots Tanaks ("M-Sport") kļuvis par kopvērtējuma līderi pēc sacensību pirmās dienas pasaules rallija čempionāta (WRC) Vācijas posmā.

Pirmajā dienā ekipāžām bija jāveic astoņi ātrumposmi gleznainajā Mozeles ielejā, bet braukšanu šajā asfalta rallijā apgrūtināja sliktie laikapstākļi, lietus un dubļi, kas izraisīja vairākas avārijas. Tā savu mašīnu nenovaldīja beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai") un Sebastjens Ožjērs ("M-Sport"), saslīdot, vīnogulājos "paviesojās" Juho Hanninens ("Toyota"), bet pieredzējušais spānis Dani Sordo ("Citroen") un Somijas WRC rallija uzvarētājs Esapeka Lapi ("Toyota") savus auto "ielidināja" grāvjos un sacensību pirmo dienu nepabeidza. Abi gan atgriezīsies trasē pēc "Rally2" sistēmas.

Rallijs sākās ar pilsētas ātrumposmu Zārbrikenē, kurā uzvarēja čehs Jans Kopeckis ("Škoda Motorsport", WRC2), kļūstot par pirmo sacensību līderi. Pēc tam sekojošajos četros "dopos" katrā bija cits uzvarētājs, līdz Otam Tanakam izdevās uzvarēt ne tikai trešajā, bet arī sestajā un septītajā posmā, pārņemot vadību.

Cīņa arī otrajā sacensību dienā sestdien solās būt sīva, jo ne pārāk tālu no Tanaka, tikai 5,7 sekunžu attālumā, ir norvēģis Andreass Mikelsens ("Citroen"), bet trešajā vietā esošajam Tjerī Nevilam uz papēžiem min titulētais francūzis, Tanaka komandas biedrs Sebasjens Ožjērs, kurš ieņem ceturto vietu. Nevils no no līdera atpaliek 28,2, bet Ožjērs – 30,6 sekundes.

Sestdien ekipāžām būs jāveic deviņi ātrumposmi, ieskaitot leģendāro "Panzerplatte" armijas poligonā, kas ir šā rallija garākais ātrumposms – gandrīz 42 km – un būs jāizbrauc divreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!