"Honda" rūpnīcas "MotoGP" komandas vadītājs Šuhei Nakamoto piedāvājis šāgada Japānas "Grand Prix" izcīņu pārcelt no Motegi trases uz Suzuku, kas atrodas vairāk kā 600 kilometru attālumā no zemestrīces un cunami skartās Fukušimas prefektūras.

Suzukas trase atrodas radiācijas neskartā reģionā, līdz ar to sportisti varētu justies drošībā, raksta portāls "autosport.com".

"Manuprāt, šogad Japānas "Grand Prix" varētu notikt Suzukā, bet nākamgad atkal Motegi trasē," saka Nakamoto. "Personiski man Suzukas trase patīk labāk, tā ir tehniskāka un interesantāka, taču problēma tāda, ka tā nav saņēmusi FIM homologāciju motociklu sacensībām, un šo jautājumu ir jārisina, cik ātri vien iespējams. Pirms trim gadiem Suzukas trase tika rekonstruēta, un lai arī tā ir nedaudz novecojusi, vienas "MotoGP" sacensības tajā var aizvadīt."

Iepriekš nevēlēšanos doties uz Japānas "Grand Prix" posmu radiācijas riska dēļ aktīvi pauda pasaules čempions Valentino Rosi un Horhe Lorenco. Motegi trase atrodas 160 km attālumā no zemestrīcē cietušās Fukušimas AES.

Kā zināms, pavasarī notikušās dabas katastrofas dēļ Japāna atteicās no vairāku nozīmīgu globālu un lokālu sporta pasākumu rīkošanas, ieskaitot pasaules čempionātu daiļslidošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!