Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pieredzējušajam somu rallija pilotam Jari Ketomā, kurš labi zināms arī Latvijas rallija līdzjutējiem, uz nākamo gadu piedāvāta sešu posmu WRC programma ar "Ford Fiesat WRC" automobili, ziņo portāls "autosport.com".

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ketomā WRC posmā Somijā uzrādīja pārsteidzošus rezultātus, nonākot sacensību vadībā, taču rallija nepabeidza, astotajā ātrumposmā piedzīvojot avāriju un izstājoties. Avārijas brīdī viņš atradās piektajā vietā absolūtajā vērtējumā.

32 gadus vecā somu pilota sniegums, pirmo reizi braucot ar "Ford Fiesta WRC" automobili, Ketomā sponsori ir nolēmuši viņam nodrošināt sešu posmu WRC programmu nākamsezon.

"Labi, es avarēju, taču biju Somijas rallija līderis pēc mana iemīļotā "Lankamaa" ātrumposma, un mani sponsori palika apmierināti ar uzrādīto rezultātu, kas man palīdzēja nākamās sezonas plāniem," saka Ketomā.

Arī "Ford" rūpnīcas komandas direktors Malkolms Vilsons atzinis, ka Ketomā sniegums Somijā viņu ir iespaidojis.

"Viņš neapšaubāmi ir ļoti talantīgs braucējs, bet to mēs redzējām jau pērn S-WRC čempionātā," atzīst Vilsons. "Mēs runājām par nākamo sezonu un mēs gribētu turpināt sadarbību ar viņu."

Pagaidām nav zināms, kuros tieši WRC posmos Ketomā nākamgad piedalīsies, taču gaidāms, ka to vidū būs Zviedrijas un Somijas rallijs, kuros skandināvu braucējiem parasti ir labi panākumi.

Jari Ketomā ir vairākkārt viesojies Latvijā – 2007. gadā viņš uzvarēja rallijā "Latvija", bet Talsu rallijā ierindojās otrajā vietā. Šogad Ketomā Talsu rallijā ierindojās devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!